Hoe bloot geef jij jezelf?

Elke keer als ik buitenzwem geef ik mij bloot op sociale media. En hell yeah, ik voel me daar heel comfortabel bij. Ik ben zichtbaar in één kledingstuk, en dat ene kledingstuk dat maakt dat ik me heel sterk voel.  Dat ik me goed voel over mezelf en dat ik me mag laten zien in al mijn smerigheid (geloof me buitenzwemmen in de natuur kan heel zanderig of modderig zijn ). Gelukkig niet omdat ik het lichaam van Pamela Anderson uit Baywatch heb, maar omdat ik me zelfverzekerd voel in hetgeen ik doe, buitenzwemmen in de natuur.  Het al 7 jaar lang non-stop buitenzwemmen draagt bij aan mijn eigenwaarde, zelfverzekerdheid en mijn herstel.  Elke keer als ik heb gezwommen dan voel ik me zo krachtig en gesterkt waardoor het mij, werkelijk waar, geen biet uitmaakt hoe ik eruit zie. Het gaat niet om wat ik draag, het gaat om wat het me oplevert. Het gaat om mij. Het gaat om de energie die ik krijg van het buitenzwemmen. Het gaat om het vertrouwen in mijn lichaam, het gaat om de kou, de mobiliteit die in mijn lichaam toeneemt, het gaat om groei, persoonlijke groei die mij laat stralen. De overwinning dat ik dit kan, zwemmen in koud water, zwemmen in, ja slechts een badpak.

Je bent kwetsbaar in badkleding

Soms merk ik dat er andere zwemmers in spé zijn, die ook heel graag zouden willen starten met buitenzwemmen, maar het vanwege ‘blootgeven in badkleding ‘ niet doen. Niet omdat de badkleding niet voldoet, maar meer om de kwetsbare kant die het dragen van badkleding met zich mee brengt. Het aan de waterkant staan in je badpak en ‘iedereen’ die je kan zien. Iedereen kan je dan ‘scannen’ en geloof me, wellicht dat een passant dat ook wel doet. Echter zal het niet om je badpak gaan, maar om het feit dat je daar in de herfst aan de waterplas staat in beperkte kleding.

Je staat daar immers praktisch bloot 

Terwijl het buiten koud is. Je draagt vrijwel niets en ja, je bent dus kwetsbaar. Maar ben je kwetsbaar om de beperkte kleding of ben je kwetsbaar, omdat je voor het eerst gaat buitenzwemmen en het inmiddels al herfst is? Ik denk eerder het laatste. 

Maar dat is met een reden je gaat immers zwemmen

Jezelf bloot geven is een essentieel onderdeel bij het buitenzwemmen. Je hebt volledige overtuigingskracht nodig dat je het echt gaat doen en je gaat door een achtbaan van emoties. Mentaal ben je zo kwetsbaar en voordat je überhaupt een stap in het buitenwater hebt genomen ben je al doorweekt van de zenuwen en stress. Een hele menselijk reactie, je gaat namelijk iets doen waar anderen misschien wel voor gewaarschuwd hebben dat hetgeen wat je wilt gaat doen ongewoon is. Niet als normaal wordt gezien. Omstanders in kleding kunnen dat ook hebben, dat ze je voor gek verklaren omdat jij daar in badkleding aan de water kant staat. 

Ongeacht wat je draagt jij mag er zijn

Maar laat dat los, laat alle emoties of onzekerheden van je afspoelen. Het water, de natuur, de kou, jij, daar draait het om. Het draait om jou, dat jij in een warm bad terecht komt, dat jij je ongeacht wat je draagt lekkerder in je vel gaat voelen, omdat jij er voor hebt gekozen om buiten te gaan zwemmen.

Jij staat hier, jij kan dit. Om jou gaat het, niet om wat je draagt of juist niet draagt maar om het gevoel dat je overhoudt na het koud water zwemmen. Laat het los. Bloot zijn we allemaal, de één alleen net iets meer dan de ander. Neem een FrisseDuik en ervaar. 

En vindt je het moeilijk om zelf te starten en te beginnen?

Boek dan een workshop bij me. Dan neem ik je mee aan de hand. Staan we samen in badkleding aan de waterkant.

Voel je vrij om mijn blog in je eigen netwerk te delen!
Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0