Over FrisseDuik

Dompel jezelf onder in een wereld van rust en vitaliteit

 

Ontdek de kracht van open water zwemmen tijdens mijn workshop.

Leer niet alleen de juiste technieken, maar ook hoe je stress vermindert
en hoe jij je lichaam versterkt.

Duik in deze unieke ervaring en laat het water je gids zijn naar
een gezond en fijn leven.

FrisseDuik Open Water Zwemmen

Geen strakke trainingsprogramma’s. Je mag gewoon jezelf zijn en ik coach jou zodat jij helemaal op jouw eigen wijze kan genieten van de natuur, het buiten zijn en het opbouwen van je conditie.
Niet aarzelen, gewoon even bellen voor meer informatie.
Ik sta je heel graag persoonlijk te woord. Groetjes Susan.

Je hebt inmiddels wel geaccepteerd dat je lichaam niet altijd doet wat jij wilt. Je chronische ziekte, (dreigende) burn-out of fysieke klachten door een ongeluk of door slijtage maken dat het niet meer mogelijk is om zo te bewegen en te sporten als je vroeger deed. Misschien wordt je lijf wel nooit meer topfit.  Maar je wilt er alles aan doen om je zo goed mogelijk te voelen. Je weerstand vergroten, je conditie minstens op peil houden, en natuurlijk ook mentaal zo fit mogelijk blijven. Dat lukt je niet in een sportschool – jij bent het liefste buiten! Overweeg Open Water Zwemmen!

Neem de regie, ga het water in!

Open water zwemmen, in welk seizoen dan ook, is een fantastische manier om je lichamelijke en geestelijke conditie op te vijzelen. Een laagdrempelige manier ook, die voor bijna iedereen geschikt en uitvoerbaar is. Stel je eens voor hoe het echt voor je zou zijn als je non-stop het hele seizoen buiten blijft zwemmen. Misschien klinkt het nog onwerkelijk voor je, maar grote kans dat het verslavend werkt. En helend, letterlijk en figuurlijk. Je zult gauw de benefits ervaren van het zwemmen in de natuur. Mentaal en fysiek ondervind je de voordelen. Zo veel onrust als de gedachte van koudwaterzwemmen je nu misschien geeft, zo veel rust zul je in je hoofd krijgen tijdens en na de zwemsessie. Als je je overgeeft aan de stilte en de natuur dan wordt alles gereset. Je bent compleet in het moment en er is geen ruimte meer voor andere zaken. Het koude water brengt je levenslust en je zult merken dat je lichaam endorfine en adrenaline gaat aanmaken. Je zult je levenskrachtig voelen en verliefd worden op het gevoel. Je kunt de dag weer aan. En dat werkt door in alle andere facetten van je leven.

Open Water Zwemmen hoeft je niet alleen te doen

Klinkt aanlokkelijk, hè? En zelf hoef je alleen de eerste stap te zetten: bepalen dat je het gaat doen. Vanaf dat moment help ik je. De tweede stap is namelijk dat ik je mentaal kan begeleiden bij het uitvoeren van je doel. De derde stap is dat ik mijn persoonlijke ervaring met je zal delen, je meeneem in mijn zwemavontuur. De laatste stap is dat ik je in contact kan brengen met andere wildzwemmers, andere doorzetters, andere natuurliefhebbers. En dat ik je kan koppelen aan een zwemmaatje.

Je profiteert van mijn ervaring

Van kinds af aan ben ik een waterrat geweest en trof je me vaak in badpak. Liefst buiten in de natuur. Het jaar rond zwemmen doe ik sinds de winter van 2015, samen met mijn zwembuddy Virgo. Ik moet in alle eerlijkheid bekennen dat ik angst had om het te doen. In mijn hoofd zat een stemmetje dat telkens zei hoe ‘onverstandig’ het was om in de kou te blijven zwemmen. Dat stemmetje somde alle mogelijke ziektes en gevaren graag voor me op. Op een dag realiseerde ik me: de angst zit in mijn hoofd, dat ik weerstand voel is ok maar ik gebruik mijn angstige gedachten als excuus om niet te hoeven gaan. Dezelfde dag nog lag ik in het water, en hoe kouder het water werd hoe meer mijn eigen vooroordelen teniet werden gedaan. Het koude water was niet mijn vijand, het koude water was mijn vriend. Ik ontdekte direct de fysieke en mentale resultaten. Een jaar later kwam de aanrijding. Een kop-staart-botsing met als gevolg acute lichamelijke klachten. Fysiek, met name in mijn nek en schouder, met uitval in mijn linkerarm en een evenwichtsstoornis. Deze fysieke beperkingen hielden me niet uit het water. Ja, ik moest aanpassingen doen, maar ik ging zwemmen. Ik ging zelfs meer zwemmen. Ik zocht bewust de kou op. Al snel merkte ik de fysieke voordelen van de kou. Ik bestreed mijn pijn met kou en voelde me in het koude water letsel-en pijnloos. Het gaf me mijn vrijheid weer even terug. In het water zat ik niet vast in mijn beperkte mobiliteit. Ik voelde me weer tot leven komen. Inmiddels ben ik weer voor een groot deel hersteld van het letsel.

Ben je bereid om zelf de stap te zetten om de regie te pakken?

De positieve effecten van zwemmen in (koud) buitenwater gelden niet alleen voor mij. Openwaterzwemmen bevordert bij iedereen het welzijn, de levensvreugde en het gevoel baas te zijn over je eigen leven. Dat vormt mijn motivatie om mijn boodschap naar buiten te brengen. Niet om er rijker van te worden, maar zodat zo veel mogelijk mensen de rijkdom van openwaterzwemmen ervaren. Buiten zwemmen in koud water kan iedereen met een zwemdiploma. Alles wat je nodig hebt is de wilskracht om het te doen en water. En er is water genoeg in Nederland, het ligt praktisch voor de deur. En het is 24/7 beschikbaar. Met ervaring van inmiddels meer dan 3 jaar bijna dagelijks nonstop buiten zwemmen kan ik je helpen om ook daar te komen waar ik nu sta. Dat ik baas ben over mijn chronische pijn in mijn schouder en dat ik trots ben op mezelf dat ik het vermogen heb om mijn negatieve gedachtes of weerstand tegen het koude water uit te schakelen. Als je 4 seizoenen in het koude water zwemt, als je die kou kan trotseren, als je die eigenschap kan beheersen dan kan je die oerkracht meenemen in je dagelijks leven en positief benutten in alles wat je doet. Ga mee naar buiten, maak er ruimte voor. Ga je mee? Vandaag nog!

Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0