boek-buitenzwemmen-susan
boek-buitenzwemmen-susan
boek-buitenzwemmen-susan
Banner FrisseDuik

Ik ben eerder geboren dan dat ik jarig ben

Vandaag ben ik 50 jaar geleden geboren maar volgens mijn paspoort ben ik nog maar 49 jaar, ik hoor je denken. Hoe dan? Tja hoe dat hou ik voor mezelf maar weet dat ik woensdag 10 maart mijn 50ste verjaardag vier maar vandaag wel stil sta bij mijn geboortedag.  En wie jarig is trakteert, dus om meteen maar met de deur in huis te vallen: ik geef voor mijn verjaardag (in het totaal 5) gratis gesigneerde exemplaren weg van mijn boek Buitenzwemmen – een FrisseDuik in natuurwater.

Hoe je de gelukkige winnaar van deze boeken wordt? Door binnen 50 uur een 1 op 1 workshop met mij te boeken. Is het niet voor jezelf maar voor een ander, ook helemaal goed. Het boek krijg je van mij cadeau.

Dus waag jij de figuurlijke sprong in het diepe? Ontmoet ik je binnenkort aan de waterkant bij de Noorderplassen?  Zo ben je eventueel goed voorbereid op de nieuwjaarsduik (de workshops mogen voor de hele maand januari worden ingepland) en start je het jaar fris.

De eerste vorst hebben we achter de rug maar niets zo onvoorspelbaar als het weer. Waar we vorige week konden schaatsen staan we nu in de mist, kou en  regen. Maar ondanks dit onstuimig weer blijven we natuurlijk genieten.

 

Geniet en zwem bewust (in de regen)

Niets zo heerlijk als zwemmen in de regen. Regen ontstaat meestal door smeltende sneeuwvlokken. Verrassend genoeg begint de meeste regen in de wereld als sneeuw hoog in de wolken boven je hoofd – zelfs op een hete zomerdag (niet dat het nu zomer is maar meer dat je dit weet)! Welke temperatuur de regen heeft als deze op ons neervalt heeft te maken met de luchttemperaturen boven de grond die beïnvloeden de uiteindelijke regendruppeltemperatuur. Ja, voor mij is zwemmen in de regen hoe dan ook zalig. Het geeft een extra dimensie aan het buitenzwemmen.

 

Overal water

Water speelt een belangrijke rol in het zwemmen, maar dus niet alleen in de wateroppervlakte waar je in ligt. Ook in de buitenlucht speelt in ieder geval aankomende week water een belangrijke rol. Het kan een natte Kerst worden. 

En ook binnen ons lichaam is water belangrijk. Opwarmen doen we meestal met thee maar vergeet niet om vooraf aan het zwemmen ook gaat je lichaam te hydrateren. Ons lichaam heeft vocht nodig, onze spieren hebben vocht nodig. Drink voldoende voordat je gaat zwemmen. En helemaal als je binnen zwemt.

 

Aankleden op het droge

Hoe hou je echter je kleren droog als het buiten regent? Daar zijn verschillende mogelijkheden in. Je kan je zwemspullen in een opbergkrat met deksel doen. Je kan een douchegordijn los over je spullen leggen of je kan een waterdichte tas gebruiken. En afdrogen in de regen? Tja, dat is een leuke uitdaging. Zelf doe ik altijd meteen mijn Swimponch aan en zorg ik dat de basis droog is en dat ik vooral mijn natte badpak uit trek en meestal trek ik een broek aan, trek mijn jas aan en ga naar mijn auto (door de afstanden naar het water moet ik altijd de auto nemen). In de auto kleed ik me verder aan.

 

Het is winter 21 december was het zover

Tja misschien is het je ontgaan omdat het weer warmer is dan vorige week  maar meteorologisch gezien is het winter, zondag wellicht een natte Kerst maar binnen is het warm.

Wat je deze kerstvakantie ook doet, feit is dat ik vandaag stil sta bij mijn 50ste geboortedag  Ik trakteer wie viert dit met me mee?  Wie gaat voor de 1 op 1 workshop? Mag ook 1 op 2, neem je liever je buurvrouw of partner mee dan kan dat. Feit is dat voor elke geboekte en betaalde workshop (€ 150 voor 1 persoon, € 270, euro voor 2 personen) je 1 gratis boek Buitenzwemmen een FrisseDuik in natuurwater ontvangt.

Fijne feestdagen lieve mede zwemmers

 

En zwem ze, nat worden we toch.

Liefs Susan

De inschrijvingen voor de Green Heart Ice Swim zijn geopend!

Via deze link kan je je inschrijven voor het evenement.

Let op : Voor de 500m en de 1000m is een medische keuring incl. ECG in rust, niet ouder dan 6 maanden, verplicht.

Voor meer informatie kan je terecht op hun website.

Ben jij iemand die graag een frisse duik neemt, maar lukt het nog niet altijd even goed, of wil je er meer uithalen?

Meld je dan aan voor mijn community!

Facebookgroep Hoe te beginnen met buitenzwemmen

Hoe te beginnen met buitenzwemmen?

Neem eens een kijkje in mijn Facebookgroep!
Hier vind je meer dan 200 liefhebbers van het buitenzwemmen!

Wil je graag meer weten over buiten zwemmen in de natuur of wil je juist nu beginnen met buitenzwemmen?

Via mijn Facebookgroep Hoe te beginnen met buitenzwemmen informeer en inspireer ik je om de stap naar het buitenwater te wagen.

Liefs,

Susan

 

Herken je jezelf in dit bericht of heb je er iets aan gehad?

Laat het me dan vooral hieronder in de reacties even weten!

Het is fijn om zulke reacties te lezen.

logo FrisseDuik

Volg me gerust op social media of neem contact met me op!

Voel je vrij om mijn blog in je eigen netwerk te delen!
Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0