Buitenzwemcoach is daar nu ook al een coach voor?

Ja, afgelopen jaren zijn veel meer mensen buiten gaan zwemmen en mijn visie daarin is dat je begeleiding hebt maar vooral geen ingewikkelde fratsen. 

Volgens mijn jongste (7) zoon help ik jou om te zwemmen in de sloot, het hardst heb je me in de winter nodig als er ijs ligt. Volgens mijn middelste zoon (9) help ik jou met buitenzwemmen in open water óók als je er geen zin in hebt. Als ik bij je ben ontkom je niet aan het zwemmen volgens hem. Volgens mijn oudste zoon (13) help ik jou verjongen aangezien ik me ook altijd als een kind gedraag wanneer ik in het water lig. Tot ergernis van hemzelf.

Verschillende invullingen dus. Van slootje tot openwater zwemmen tot een natuurlijke botox of verjonging tijdmachine. Wat het werkelijk in houdt is dat je graag wilt buiten zwemmen maar niet weet hoe te beginnen en of waar te zwemmen en dat je allemaal vragen hebt en misschien wel angsten.

Onder mijn begeleiding gaan we samen buiten zwemmen en neem ik je mee in mijn kijk op het buitenwater en de natuur, maar luister ik vooral naar wat jij verwacht van het samen zwemmen en hoe ik jou het beste kan ondersteunen tijdens het zwemmen.

 

Je zwemt niet alleen

Samen nemen we een FrisseDuik en help ik je om de eventuele kou te trotseren om de ontspanning te vinden en te genieten van het zwemmen. Ik besef me dat deze regel in 3 tellen is geschreven en dat de uitvoering van het zwemmen meer tijd vraagt aangezien het buitenzwemmen voor jou niet zo vanzelfsprekend is als voor mij maar hopelijk wel voor jou gaat worden.

 

Goed en veilig buitenzwemmen in de winter vergt tijd

Zwemervaring en met name mentale ondersteuning en begrip. De geborgenheid die het buitenwater mij geeft is nog niet jouw veilige haven. Jij staat aan het begin van het buitenzwem seizoen en jij hebt nog niet die ervaring of oplettendheid ingebouwd in jouw systeem. Jij bent een beginnende zwemmer maar wel eentje die graag wil maar mentale ondersteuning nodig heeft, maar wellicht besef je dit alleen nog niet.

 

Buitenzwemmen doen we samen

We zijn een onderdeel van de natuur en laten ons onderdompelen in de sensatie die het brengt. We zijn inderdaad weer even kind en we zijn op zoek naar de tomeloze energie die we als kind hadden toen we bibberend langs de kant naar onze moeder toe kwamen, niet omdat we het koud hadden, maar omdat we trek hadden.

 

Dat kind, die energie, dat verlangen naar het water, dat gevoel, daar zijn we naar op zoek. Echter is ons hoofd vaak zo vol met prikkels dat we niets extra’s meer kunnen toevoegen aan onze harde schijf. Dan is het fijn om zowel fysiek en mentale ondersteuning te krijgen aan de waterkant en in het water. We doen het samen (ja ik zwem met je mee ) ik help je daarbij en geloof me zwemmen is het makkelijkste deel. Niet in paniek raken het moeilijkste. Want hoe graag je ook wilt zwemmen alles in je lichaam schreeuwt soms van niet. Je brein wil vluchten maar het is aan mij, de buitenzwemcoach om je stap voor stap te laten landen. Samen blijven we cool. Dit kan je en wil je.  Boek hier een workshop of geef je hier op voor mijn 2 maanden programma Zwem de Winter Door.

 

Deze mensen gingen je voor

Wil je weten wat andere zeggen over mijn workshops, lees dan hier de reviews:

 

PRIVÉ WORKSHOP

ZWEM DE WINTER DOOR

REVIEWS

Voel je vrij om mijn blog in je eigen netwerk te delen!