Typisch Hollands weer

Het waait, het regent, het is bewolkt. Het is net ‘niet weer’ en je zit deze ochtend een beetje futloos op de bank naar buiten te staren. Je brein wilt naar buiten maar je lichaam werkt niet mee. Eigenlijk werkt stiekem je hoofd ook niet mee want als je een ‘ruggengraat ‘ had stond je al met beiden benen buiten. Ik denk dat dit je wel al te bekend voor komt. Zeker nu de R weer in de maand zit en de Herfst is aangebroken.

En dan moet je van zelf naar buiten

Het kan soms moeilijk zijn om jezelf te motiveren om naar buiten te gaan, vooral wanneer je geen specifieke reden hebt om dit te doen. Misschien is het vandaag geen ‘zwemweer’ maar dat betekent nog niet dat je niet naar buiten hoeft te gaan. Jij weet immers als geen ander wat ‘buitentijd’ met je doet.

Hoe vind je de motivatie?

Hier zijn een paar suggesties om je te helpen motivatie te vinden: En geloof me ik en mijn puber hebben ze soms ook nodig.
Stel een doel: Bedenk een specifiek doel dat je wilt bereiken door naar buiten te gaan. Of het nu gaat om zwemmen, een wandeling maken, buiten sporten of genieten van de natuur, een doel stellen kan je helpen gemotiveerd te blijven.
Als we met de kinderen naar buiten gaan dan kijk ik op de website van Almere om te kijken wat er te doen is. Wellicht heeft jouw stad of provincie ook zo’n informatie site.

Maak een planning: Plan van tevoren wanneer je naar buiten wilt gaan en blokkeer tijd in je agenda. Door het inplannen van tijd voor buitenactiviteiten, verhoog je de kans dat je daadwerkelijk ook echt gaat.
Dit helpt mij echt. Zeker als ik in de ochtend wil gaan zwemmen dan trek ik mijn badpak al aan. Niets zo vervelend als je je badpak steeds uit moet doen als je moet plassen dus dat badpak draagt bij aan het ook echt gaan.

Vind een maatje: Vraag een vriend, familielid of buurman/-vrouw of ze met je mee willen gaan. Samen activiteiten ondernemen kan leuker en motiverender zijn.
Heb zelf zwem, wandel en fiets maatjes. Vind zo’n maatje, wist je dat je in plaats van bij elkaar op de koffie gaat je ook gewoon kan gaan buiten wandelen?

Maak gebruik van technologie

Gebruik apps of trackers om je activiteiten bij te houden. Door je vorderingen te volgen en doelen te stellen, kun je gemotiveerd blijven om naar buiten te gaan.
Ik gebruik diverse apps en heb een smart Watch. Mijn favourite apps zijn ommetje en runkeeper. Maar de keuze is reuze. Kijk in de app store en kies de app die bij jou past

Start klein

Als je moeite hebt om jezelf te motiveren om naar buiten te gaan, begin dan met kleine stapjes. Maak bijvoorbeeld een korte wandeling rondom je huis of ga even buiten zitten en geniet van de frisse lucht. Na verloop van tijd kun je dit uitbreiden naar langere activiteiten.
Dit werkt ook met zwemmen, begin je pas net als buitenzwemmer in de herfst verwacht dan niet te veel van jezelf en hou het kort. Ook al blijft het enkel bij dippen dan is dat ook ok. Niemand verwacht van je dat je meteen een afstand moet zwemmen, verwacht dat dan ook niet van jezelf.

Ervaar de positiviteit

Onthoud dat het belangrijk is om naar buiten te gaan en te genieten van de voordelen van frisse lucht, beweging en de natuur. Door kleine stappen te zetten en jezelf te motiveren, kun je de gewoonte ontwikkelen om regelmatig naar buiten te gaan.

Sorry …nog een laatste opmerking en dan heb ik mijn punt denk ik wel gemaakt

Wist je dat naar buiten gaan ook heel goed is voor je brein? Buiten tijd door brengen kan een scala aan positieve effecten hebben op het brein. Het kan helpen om de stemming te verbeteren, de concentratie te verhogen, stress te verminderen, de creativiteit te bevorderen en fysieke activiteit te stimuleren. Al ga je op je rug naar de wolken kijken dat werkt zelfs kalmerend.

Mijn belangrijkste boodschap in deze is. Neem af en toe een mentale pauze, leg die schermpjes weg. Ga naar buiten en laat je onder dompelen in de natuurlijke omgeving. Ga even weer aarden.

 Dus wanneer ga jij vandaag naar buiten?

Voel je vrij om mijn blog in je eigen netwerk te delen!
Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0