06–23 34 93 85 susan@frisseduik.nl

Ja, het is een feit. Ik heb me opgegeven voor mijn eerste 1/8ste ‘Slow Triatlon’ op 11 september.

Super spannend, ik ga uit mijn comfortzone maar yes, ik heb een nieuw sportdoel. Buitenzwemmen, fietsen en wandelen. Wordt het afzien? Geen idee, wat ik wel weet is dat we met enthousiastelingen zijn en dat we mogen wandelen in plaats van hardlopen. Hoe ik tot dit besluit ben gekomen? Nou heel simpel, door gewoon Ja te zeggen tegen mezelf.

Heb ik er lang over nagedacht, NEE. Het was een impulsief besluit toen ik precies op het juiste moment een berichtje op Facebook voorbij zag komen. Klik en ik heb me aangemeld.

Even terugspoelen

Natuurlijk zat deelname aan een triatlon al ergens in mijn achterhoofd maar ik ging niet tot actie over. Tot ik op Facebook een berichtje zag en ik me spontaan heb opgegeven. Denk dat je dit wel herkent, je hebt vast ook wel eens gedacht aan buitenzwemmen en verlangd om dit ooit te gaan doen. Ik ga het nu doen, want als ik eenmaal ja heb gezegd dan wil ik het ook. Ik laat mijn onzekerheden los en ik ga ervoor. Oké, wel met de juiste kennis, voorbereidingen en met een maatje. Niets zo gezellig en fijn als een maatje met wie je alles kan delen en waar je op kan steunen want als één van ons het even niet zo ziet zitten dan hebben we elkaar om door te pakken.

Uit je comfortzone komen en doorpakken

Dus wat doe jij om uit je comfortzone te komen? Wanneer ga jij starten met buitenzwemmen? Wanneer laat je jouw beperkende overtuigingen los? Je kent ze wel, die overtuigingen zoals ‘het water is vies, je vindt het naar dat je de bodem niet kunt zien, de lucht is te koud, het zand te korrelig of de vissen worden in je gedachten monsters van Loch Ness…’ Waarom lig jij nog niet in het buitenwater. Wat houdt jou nou echt tegen? Je realiseert je immers toch wel dat de zomer is begonnen. Smoesjes in de categorie ‘ de brug stond open’ of ‘ik had een lekke band‘ gaan dus niet meer op. Ik wil graag horen: ‘dobberend in het water keek ik vanuit de verte hoe de brug open stond en naar de groep mensen bij de slagboom die allemaal net iets te gehaast en te krampachtig op hun smartphone keken. Terwijl ik in alle rust in mijn eigen bubbel dobberend aan het ontspannen was van een heerlijk zwemtochtje in de Vecht.’ Zo kan het zijn. Echt meegemaakt.

Want ook jij kan buitenzwemmen in de natuur

Buitenzwemmen: ook jij kan het, zeker nu. Heb je mijn berichtje voorbij zien komen op Facebook, dat ik een nieuwe groep heb aangemaakt ‘Hoe te beginnen met buitenzwemmen’? Nee? Echt iets voor jou. Aanmelden kan, elk moment van de dag, gewoon doen. Ook jij kan namelijk nu beginnen met buitenzwemmen. Het water is opgewarmd, je badkleding pas je nog en de zon schijnt tussen de regenspetters door. Niets hoeft jou er nu nog van te weerhouden om te starten met buitenzwemmen. Zeker in Nederland niet waar het water praktisch voor de deur ligt. Je gaat starten met buitenzwemmen, ik vraag je niet om te starten met een triatlon. Die doe ik namelijk al.

De keuze is aan jou

Die triatlon die doe ik niet in de eerste plaats vanwege de prestatie. Het gaat mij om het plezier van iets te doen wat ik me had voorgenomen, en wat ik nu daadwerkelijk ga doen. Ik nodig jou uit om hetzelfde te doen: om voor jezelf te kiezen, uit je comfortzone te stappen en niet meer uit te stellen wat je al zo’n tijd wilde gaan doen. Buitenzwemmen spookt al de hele tijd door je hoofd, buitenzwemmen is wat je wil – dus ga nu echt eens met die benen hoppetee het water in, dan volgt je lijf vanzelf. Je gaat het ervaren en je gaat je er ontspannen door voelen. En je doet het niet alleen hé, een hele groep zwemmers in spe doen met je mee.

Hoe te beginnen met buitenzwemmen? Als je nu eens je teen in het water steekt door je aan te melden voor de groep? Ik help je om te vertrouwen op het feit dat je echt in de natuur kan zwemmen en er volop van te genieten!

Ga jij ook deze winter doorzwemmen?
Lees hieronder mijn blog:

Voel je vrij om mijn blog in je eigen netwerk te delen!