Buitenregendouche

Ik heb in de stromende regen buiten gezwommen met 3 klanten. In het water alleen maar blije gezichten, voordat we het water ingingen zag ik ernstige, onrustige en vragende gezichten. 

Het kwam met bakken uit de lucht vanmorgen. Er was geen ontkomen meer aan, donkere wolken, miljoenen regendruppels. een stevig windje en 4 personen die op het droge, in natte kleding gehuld, op mij stonden te wachten. Voor zwemmers in spe (hun buitenzwemseizoen begon echt op dat moment aan de waterkant) alles behalve een uitnodigend scenario.

Warm buitenwater onder handbereik

Ondanks deze donkere wolken en ernstige gezichten wist ik met mijn enorme enthousiasme (tja, Susan was blij want niets zo leuk als zwemmen in de regen) een glimlach te toveren op de vragende gezichten. Het licht in hun ogen begon weer te schijnen toen ik het heugelijke nieuws deelde dat het buitenwater als een warm bad zou aanvoelen en dat dit bad op loopafstand op ons lag te wachten.

Als je met een buitentemperatuur van 14 graden kletsnat staat te regenen en je gevangen voelt in nattigheid, kijk je smachtend uit naar verlichting en ontspanning. Zonder dat ze het beseften kon ik ze de ontspanning in no- time bieden.

Het klotsende water

5 minuten later (ze hadden hun badkleding al aan) stonden we aan de waterkant te kijken naar de inmiddels woeste golven. De gezichten stonden weer semi-ernstig, ze wachtten mijn instructies af. Na een korte uitleg, waarnemingen en tips liepen we als groep het water in.

Op deze eerste formele zomerdag

Ik wist natuurlijk dat het water warm zou aanvoelen. De watertemperatuur ligt immers al boven de 20 graden, een stuk hoger dus dan de buitentemperatuur. Bij de eerste aanraking met het ‘warme‘ water zag je de blikken in de ogen wederom veranderen. Alsof iemand daarboven verlichting had gegeven in een erbarmelijke situatie op een allesbehalve zomerse dag.

De ontlading was voelbaar, hoorbaar en de vragende blikken maakten plaats voor een voldane blik. Het vertrouwen in henzelf, het water en de nieuwe situatie nam met de stap toe. Dit water voelde warm, vertrouwd en toegankelijk.

Voelde als een warm bad

Dit water voelde als een warm bad. Hun lichamen konden ontspannen. Eenmaal volledig ‘door’ kwamen er 4 blije zwemmers toe aan het genieten en één worden met de natuur. Het licht ging letterlijk aan tijdens deze transformatie, de zon scheen even door de wolken. Er werd gezwommen, gelachen en gepraat. Het scenario: ik als een moedereend met 4 kleine kwetterende eendjes die voor het eerst buiten zwommen, met een hoop vreugde en plezier.

En toen kwam de kou

De pretzwemsessie duurde een minuut of tien. Toen zette één van de deelnemers koers naar de kant. Toen hij echter ging staan en de regen en wind voelde, zag ik zijn glimlach verdwijnen. Koud! Snel liet hij zichzelf weer zakken in het water. Ik instrueerde hem om zo lang mogelijk in het water te blijven, naar het echt ondiepe deel te zwemmen om pas op het allerlaatste moment eruit te gaan en de Swimponch aan te trekken zodat hij zo min mogelijk last had van de wind.

Zo gezegd, zo gedaan, gelukkig was de regen iets minder heftig en konden alle eendjes veilig op de kant komen. Mijn klanten droegen een Swimponch, een praktische zwemmantel, en konden naar de auto lopen om zich aan te kleden. Zelf ging ik rustig in badpak naar de auto en kleedde me om. 

Nadat iedereen weer semi droog was en aangekleed zag ik het licht weer op de gezichten schijnen: ze genoten van de energie die buitenzwemmen geeft! Hun zwemseizoen was in de stromende regen begonnen, en er werd al gesproken over de volgende frisseduik. 

Wat een boost!

Waar moet je op letten als je veilig wilt zwemmen in buitenwater?

Ik heb de hoofdzaken voor je op een rij gezet. Klik op de blauwe button en lees ze goed door!

Voel je vrij om mijn blog in je eigen netwerk te delen!
Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0