Zwemmen, Swim to Fight Cancer, buitenzwemmen, gezond

Met lichte paniek begin ik aan de gezamenlijke training voor de ‘Swim to Fight Cancer’ in Muiden. Ik heb me opgegeven om op 25 augustus mee te zwemmen voor het goede doel: 2 kilometer. Geen idee wat deze training me gaat brengen… maar ik ga mijn eigen tempo aanhouden.

Ik ben tenslotte ziek. Of niet?

Wakker van de pijn

Vannacht ben ik meerdere keren wakker geworden van de pijn in mijn schouder. Ik probeerde ‘m te negeren, want wat je aandacht geeft groeit, maar negeren is best lastig als het zo veel pijn doet. Uiteindelijk ben ik in slaap gevallen, maar ’s ochtends werd ik gesloopt wakker. Mijn pijn is chronisch. Hij is dagelijks op de achtergrond aanwezig en hij bepaalt mijn fysieke gesteldheid. Mijn emotionele gesteldheid vandaag wordt bepaald door de moeheid. Maar geestelijk wil ik er niet aan toegeven, sterker nog: ik voel me gezond.

Ik voel me gezond

Ik voel me gezond omdat ik dat bepaald heb in mijn hoofd. Fysiek ben ik ziek, maar ik richt me op mijn gezondheid. Mijn hoofd wéét dat ik ziek ben (of houdt het geloof dat ik ziek ben in stand, net hoe je het bekijken wilt) maar ik voel me toch gezond. Snap je het nog een beetje?

Mezelf vernieuwen

Ik denk en acteer in mogelijkheden en niet in beperkingen. In elke tegenslag zit een kans om jezelf te vernieuwen en opnieuw uit te vinden, zolang je maar een positieve instelling hebt. Met die instelling duik ik het water in…

Yes, ik kan het

Eenmaal in het water is alle paniek weg. Tijdens de training voel ik me helemaal senang. Totaal geen onzekerheid meer. Het vertrouwen in mezelf overheerst. In het water ga ik AAN.

Ik zwem 1750 meter borstcrawl. Ja, met een paar onderbrekingen maar toch: de hele afstand zwem ik borstcrawlend. Natuurlijk, ik voel de nek- en schouderpijn tijdens het zwemmen maar de euforie en de adrenaline overwinnen. Ik voel me 100% fit en gezond. Ja , ik had een slechte nacht en mijn dieselmotor kwam in de ochtend langzaam op gang, maar tijdens het zwemmen ga ik in de 5de versnelling. En na de training voel ik me gezonder dan ooit. Ik héb mezelf vernieuwd. Ik heb meer dan 1 kilometer achter elkaar borstcrawl gezwommen. Iets wat ik vanwege de chronische pijn niet mogelijk achtte is me gelukt. Ik kan het.

Ziek én gezond!

Ziek zijn en je toch gezond voelen. Het kan. De combinatie is mogelijk. Voor iedereen, of je nou chronisch ziek bent of niet. Want ook al ben je niet ziek, je voelt je niet iedere dag even fit en happy. Het is oké om je even niet helemaal honderd procent te voelen, het is oké om te vertragen of om uit te stellen. Wat vandaag niet lukt, kan morgen misschien ook. Heb vertrouwen in jezelf en geniet van de overwinningen die op je pad komen. Zie ze als kansen om jezelf te vernieuwen. Richt je op wat er gezond is in jou, en vier elke stap vooruit!

Voel je vrij om mijn blog in je eigen netwerk te delen!
Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0