FOTOGRAFIE: JEROEN SCHOKKER

presentatie buitenzwemmen
Banner FrisseDuik

Op zoek naar jouw zwemclub!

Van dipper tot winterzwemmer, hoe doe je dat?

De zwem afstanden nemen af. De eerste ijszwemdag is geweest en ik zie al zwemmers voorbij komen met neopreen handschoenen. Helemaal ok. Heb je koude handen dan kan je zéker neopreen handschoenen dragen. Echter, de échte kou moet nog komen. Hoe zwem je de winter door of beter gezegd hoe maak je de overgang naar winter zwemmer als je een dipper bent en er niet aan moet denken om te gaan zwemmen?

Deze vraag kreeg ik van meerdere zwemmers tijdens een presentatie die ik gaf over buitenzwemmen. Tijdens mijn presentatie kwam ik al vrij snel tot de conclusie dat het ontbreken aan kennis en ervaring de ‘deal breker’ was m.b.t het zwemmen.

Hoe zwem je veilig buiten? Wat heb ik nodig? Hoe herken ik onderkoeling? Het voelt zo koud aan mijn borst als ik ga zwemmen. En hoe kom ik over mijn angsten heen. Diversen vragen kwamen naar voren waarbij de antwoorden voor mij vanzelf sprekend zijn. Heel fijn dat ik tijdens dit ‘live’ moment veel vragen kon beantwoorden en angsten kon wegnemen. Wat voor mij vanzelfsprekend is hoeft dat niet voor jou te zijn, helemaal als je nog vrij onervaren bent in het buitenwater.  

Learning: het niveau van buitenzwemmen kan verschillen. Zoek iemand op die hetzelfde zwem doel heeft en ja, je kan ook zwemmen i.p.v dippen. Doe wat bij je past.

Vraag aan jou: zou je ook willen dat ik bij jouw zwemclub een presentatie geef laat het me dan weten. Ik kom graag een keertje langs.

Mail me anders even op susan@frisseduik.nl

presentatie buitenzwemmen

FrisseDuik Rondje Nederland:
Zwemmen en de sauna in.

Ga je mee buitenzwemmen in de Westeinderplassen? Ik ben erbij aanwezig en ook de leden van mijn besloten leden community (https://frisseduik.nl/buitenzwem-community).
Wil jij als niet lid aanhaken dan kan dat. De kosten voor deelname zijn €12,50. Ben je lid van de FrisseDuik leden community dan is deelname gratis.
Wat we gaan doen, is zwemmen, kletsen, genieten, iets eten (super als je iets kleins te eten mee neemt ) en er is ook een mogelijkheid tot het bezoeken van de aanwezig sauna. Haak je aan? Let me know.

Herenweg 32 A Kudelstaart)

Hoop je zondag te zien bij de viswinkel Rekelhof (. Ik heb er zin in.
PS: neem voldoende handdoeken mee.

Zwemse! 

En veel plezier bij het luisteren van mijn podcasts, zie berichtje hier onder.


Met warme, doch frisse groet,

Susan

Ben jij iemand die graag een frisse duik neemt, maar lukt het nog niet altijd even goed, of wil je er meer uithalen?

Meld je dan aan voor mijn community!

Facebookgroep Hoe te beginnen met buitenzwemmen

FrisseDuik op spotify

Sinds kort neem ik podcasts op die gaan over buitenzwemmen. Ze zijn via deze  link te beluisteren.

Benieuwd wat je er van vindt. Heb je nog ideeën m.b.t onderwerpen dan hoor ik het graag.

Liefs,

Susan

 

Facebookgroep Hoe te beginnen met buitenzwemmen

Hoe te beginnen met buitenzwemmen?

Neem eens een kijkje in mijn Facebookgroep!
Hier vind je meer dan 200 liefhebbers van het buitenzwemmen!

Wil je graag meer weten over buiten zwemmen in de natuur of wil je juist nu beginnen met buitenzwemmen?

Via mijn Facebookgroep Hoe te beginnen met buitenzwemmen informeer en inspireer ik je om de stap naar het buitenwater te wagen.

Liefs,

Susan

 

Herken je jezelf in dit bericht of heb je er iets aan gehad?

Laat het me dan vooral hieronder in de reacties even weten!

Het is fijn om zulke reacties te lezen.

logo FrisseDuik

Volg me gerust op social media of neem contact met me op!

Voel je vrij om mijn blog in je eigen netwerk te delen!
Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0