FrisseDuik
Online buitenzwem community voor alle seizoenen

 Hier wil jij bij horen! 

FrisseDuik Online buitenzwem community voor alle seizoenen


Ben jij iemand die graag een frisse duik neemt, maar lukt het nog niet altijd even goed, of wil je er meer uithalen? Sluit je aan bij onze FrisseDuik Online Buitenzwem Community en leer van/lees over andere enthousiaste buitenzwemmers. Buitenzwemmen heeft Susan metaal en fysiek sterker en gezonder gemaakt.
Met behulp van onze FrisseDuik Online Buitenzwem Community kan jij dit ook te bereiken!

Buitenzwemmen gaat het niet vanzelf. Storm,  regen, of lage temperaturen. Je hebt misschien vragen over veiligheid, over de uitrusting die je nodig hebt, over de reactie van je lijf op de kou en de tijd die je dan in het water mag doorbrengen.
Je twijfelt of je het goed doet. Je zoekt gezelschap.

Mensen die net als jij het hele jaar doorzwemmen, maatjes om samen mee te zwemmen, een stok achter de deur voor als je in je eentje niet van de bank af komt… mensen om ervaringen mee uit te wisselen, tips van te krijgen, mensen die kunnen bevestigen dat wat jij doet, goed is – of die je kunnen vertellen hoe het beter en veiliger kan. Anderen om sámen mee te genieten van de natuur, het water en (zelfs) de kou.

Zwemmen maakt je fysiek en mentaal sterker

Water is van levensbelang voor alles wat er op aarde bestaat, toch is het ook een potentieel gevaar dat op de loer ligt. Onze relatie als mens met de natuur is soms heel tegenstrijdig. Als zwemmer heb ik ontdekt dat zwemmen mij fysiek en mentaal sterker heeft gemaakt. Een dag zonder een frisse duik is als een dag zonder te eten of drinken. Het een eerste levensbehoefte voor me geworden. Dit heeft ertoe geleid dat ik veel ervaring heb opgedaan met zwemmen in de vrije natuur. In alle seizoenen, zelfs als ik daarvoor eerst een laag ijs moet breken!

FrisseDuik Online buitenzwem Community

Wil jij vaker buitenzwemmen?

Voor mij is het een absurde vraag, toch zijn er mensen die niet van zwemmen houden. Omdat ze het nooit geleerd hebben of omdat het koude water ze tegenstaat. Er zijn ook fanatici zoals ik, die niets liever doen dan een frisse duik nemen in de ochtend. Waar je ook bent en wat jouw plannen ook zijn voor de rest van de dag. Voor zowel de mensen die net beginnen met buiten zwemmen, als voor zwemmers die regelmatig buiten zwemmen heb ik een community opgericht voor en door zwemmers. In de FrisseDuik online buitenzwem community deel ik alle ervaringen die ik in de loop der jaren heb opgedaan met recreatief zwemmen. Daarnaast deel ik alle voordelen die het open water voor jouw persoonlijk welzijn of ondernemerschap te bieden heeft en hoe ook jij hier het best mogelijke uit kunt halen.

FrisseDuik Online buitenzwem community

In onze digitale huiskamer vind je heel veel informatie over buitenzwemmen in Nederland. Maar ook zwemmers en zwemgroepen bij jou in de buurt en veel mogelijkheden om contact te leggen. Ik ben er zelf elke dag online om allerlei vragen te beantwoorden, ook de jouwe.

Deze community is gekoppeld aan FrisseDuik.nl. Dit is een personal coaching concept op basis van zwemmen in natuurwater. Ik ben geen zweminstructeur maar iemand die je laat zien hoe zwemmen je fysiek en mentaal sterker kan maken. Dit doe ik op basis van ervaring en beproefde didactische methoden.

Vanuit de persoonlijke sessies die ik verzorg voor cliënten ontstond de vraag naar een online community waar zwemmers met elkaar in contact konden treden. Om ervaringen uit te wisselen, informatie te delen of inspiratie op te doen.

Skoda-fotoshoot-buitenzwemmen-Twiske

Als zwemmer in buiten water is het heel fijn om ergens informatie te krijgen. Soms heb je een vraag of probleem en zoek je een antwoord of iemand die met je meedenkt voor een oplossing, vooral nu het water weer kouder wordt. Susan Houbraken van Frisse Duik, heeft hiervoor een community, leden.frisseduik.nl bedacht, voor al je vragen over buiten zwemmen. Hier kan je heel veel vinden, zoek je een plek om te zwemmen of iemand die met je mee wil zwemmen of denken? Dan is deze community de plek om lid van te worden en mee te “zwemmen” met al die andere buiten zwemmers.

Ida

Zonsondergang-tijdens-buitenzwemmen-Almere

Mijn naam is Susan Houbraken, een Nederlandse zwemliefhebber en globetrotter. Dit was zeker in mijn kinderjaren niet uit vrije wil, door het werk van mijn vader moesten we als gezin vaak verhuizen. Andere landen, andere culturen met andere gewoonten. Ik zocht als kind naar een aanknopingspunt, een solide basis om op terug te vallen. Het klinkt misschien wat vreemd maar het was juist water dat me stabiliteit gaf. Waar ik ook neerstreek in de wereld, er was altijd wel een rivier, meertje of zwembad in de buurt waar ik terecht kon. Ik had er een carrière van kunnen maken maar door al die verhuizingen was dit nagenoeg onmogelijk. Daar heb ik overigens geen spijt van gehad. Ik heb altijd gezwommen omdat het kon, niet omdat het moest!

De luxe van een eigen zwemvijver

Toen we als gezin ons eindelijk permanent zouden vestigen in Nederland werd er een zwemvijver aangelegd in de tuin. Dat is een enorme luxe en dat waardeerde ik enorm. Toch kon ik het niet laten om elders een frisse duik te nemen. In Chili zwom ik in ijskoud zeewater terwijl de Chilenen vanaf het strand mij voor gek verklaarden. Ik heb overigens lange tijd niet in het herfst/winterseizoen buiten gezwommen. Daar kwam verandering in dankzij een zwembuddy. Die nam mijn angst voor het koude water weg. Na een zwaar ongeval enkele jaren geleden had ik te kampen met chronische pijn. Toen ontdekte ik de helende kracht van koud water. Zodra ik onder water ging leek de pijn als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Er zijn mensen die ‘herboren’ worden door zich onder te dompelen in water. Ik begreep plotseling waar dat gevoel vandaan komt!

Meer over Susan

Het fijne van de diverse Webinars is de diversiteit van de onderwerpen. Ze raken allemaal het vlak van ‘buitenwaterzwemmen’, zodat je breed georiënteerd blijft waar je zoal op kan letten. Over voeding, het combineren met een andere sport bv. run-dip-run en de ademhalingstechnieken etc. Fijn vind ik altijd om steeds weer nieuwe uitdagingen aan te gaan, wat hierdoor ook wel geprikkeld wordt. Het is dus een aanrader om de Webinars bij te wonen om het zelf naar wens bij het buitenzwemmen toe te passen.

Rosa Prosée

Wat zijn jouw ervaringen met het water en zwemmen?

Deel ze vandaag nog in een community van gelijkgestemde zielen met een passie voor water. Of spar met fanatiekelingen die compleet andere ervaringen hebben. Ik ben niet alleen initiatiefnemer van deze gemeenschap maar ook moderator, contributor en motivator. Schrijf je nu in en dompel jezelf onder in deze wonderbaarlijke omgeving.

Heb jij interesse in: 

 • Zwemmen in de vrije natuur
 • Genieten van het water in ieder seizoen
 • De mooiste plekjes om te zwemmen in de wereld
 • Andere zwemmers die net zo enthousiast zijn als jij
 • Praktische tips over zwemuitrusting
 • informatie over dieren rondom het water
 • Voedingtips.
 • En nog veel meer?

Start dan vandaag nog met de online community. Voor € 7,99 per maand heb je toegang tot alle content met regelmatig updates en een levendige community. Waag jij de sprong in het diepe?

Wat kun je verwachten van dit abonnement? 

 • Exclusieve toegang tot mijn online community
 • Maandelijks opzegbaar abonnement voor slechts € 7,99 per maand
 • Forum voor leden met moderatie in een veilige omgeving
 •  Praktische informatie voor beginnende en gevorderde zwemmers
 • Regelmatig nieuwe content die nergens anders te vinden is

Vind antwoord op al je vragen over zwemmen, natuur, kou en zwemveiligheid. Krijg de bevestiging dat je goed bezig bent en aanmoediging om door te gaan.

Maak contact met zwemmers, van beginners tot doorgewinterde buitenzwemmers, om samen mee te genieten van deze geweldige hobby die meteen een gezondheidsboost is.

Je kunt iedere maand eenvoudig jouw lidmaatschap opzeggen. Er zijn geen verborgen kosten, kleine lettertjes of andere schimmige zaken. Bij ons is het water kristalhelder.

Zo fijn dat Susan deze zwem leden community in t leven heeft geroepen.
Als beginnende koud-water-zwemster kende ik niemand die dit in mijn omgeving (Amsterdamse grachten) die dit ook deed en wilde liever niet in mijn eentje dit avontuur beginnen. Wist niet waar ik dit wel of juist niet moest doen, waar ik allemaal op moest letten, wat je ervoor nodig hebt, wat is veilig, waar let je op en veel meer.
Gelukkig vond ik online de website van Susan waar ik antwoorden kreeg op veel van mijn vragen .
Zowel van Susan zelf en vooral ook via de ervaring van de andere al meer ervaren buiten-zwemmers.
Heel fijn me in t begin niet helemaal alleen te weten hierin en er heel veel mensen zijn die dit prachtige avontuur starten , allemaal voor hun eigen redenen.
Leuk ook om een buddy te vinden waar je mee kunt zwemmen of uit kunt wisselen in je eigen omgeving. En mocht je t af en toe eens elders willen proberen kun je via hier ook mensen door heel Nederland vragen wat fijne zwemplekken zijn en waar t fijn vertoeven is ., tips en trucks te horen, begeleiding te krijgen of een gezamenlijke uitdaging aan te gaan.
Er is veel mogelijk via de leden community van Susan.
Regelmatig zijn er webinars over buitenzwem thema’s waar je bij aan kunt sluiten en je kunt zelf ook inspiratie inbrengen waar anderen weer wat uit halen.
Ik ben heel blij met deze in t leven gebrachte community over alles wat met buiten en winter en wild-zwemmen te maken heeft, het heeft mijn leven verrijkt!
Milobie
Milobie Goossens

Inspirerend, interessant en tof: dat is Frisse Duik voor mij. Susan is oprecht en enthousiasmerend in haar verhalen en haar communicatie. Ik start graag komend voorjaar met natuurzwemmen en blijf je tot die tijd volgen!
Tamara

In een schilderweek heb ik met één van de cursisten voor het eerst sinds jaren weer in  buitenwater gezwommen. We wilden nog 1 keer zwemmen om de zomer af te sluiten, maar gaan (geheel onverwacht) door en dat geeft om meerdere redenen erg veel plezier, maar ook onzekerheid met betrekking tot zwemmen in de wintermaanden. Mijn nicht stuurt het boek  “Frisse Duik”  en dan word ik lid van de leden community “Frisse Duik”. De koudwatervrees verdwijnt door goede info op de site, leuke ervaringen van andere jaarzwemmers en door beantwoorde vragen. Ik ga met meer kennis en daardoor meer vertrouwen én plezier het koude water in en dat is heel erg fijn.
Anne

Neem vandaag nog een frisse duik in de online buitenzwem community!