Kou, mij niet gezien

Nooit gedacht dat ik in de winter door zou kunnen zwemmen, zonder ziek te worden. Ik zou minimaal een blaasontsteking krijgen, ik zou meer astma medicatie moeten nemen en ik zou zodanig onderkoeld raken dat het bij één FrisseDuik zou blijven. Kortom een éénmalige actie waarna ik fysiek uit balans zou raken. Ik met mijn koudwatervrees stelde mezelf de vraag: koudwater zwemmen is dat gezond?

De winter door zwemmen was geen optie

Ik realiseerde me dat ik een aantal overtuigingen had, die mij beperkten.  Ik dacht dat de winter niet kon doorzwemmen omdat dan voor mij altijd het ‘hoest seizoen’ begint. Ik heb nl astmatische bronchitis. Ik merkte dat ik dit als excuus gebruikte om maar niet te hoeven zwemmen. Doorzwemmen in de winter zou het hoesten alleen maar verergeren dacht ik.

 

Doorzwemmen dat deed toch niemand?

Gelukkig wist mijn zwemvriendin Virgo mij ervan te overtuigen om in de winter gewoon door te zwemmen. Als zij er niet was geweest, zou ik alleen maar van maart tot oktober zwemmen, net zoals ik mijn jeugdjaren deed.

 

Laat al die beperkende overtuigingen los

In de overgang van 2015 naar 2016 heb ik voor het eerst het hele seizoen buiten gezwommen. Zonder blaasontsteking, zonder extra astma medicatie èn zonder dat ik onderkoeld raakte.Na de zomer zwom ik door, ongeveer 3 keer in de week. Ik zwom mee met de dalende water temperatuur En wat denk je? Ik vond het heerlijk!!!  Ik ging aan! Ik leefde! Toen eenmaal bleek dat ik dit dus kon, was de euforie en mijn trotsheid zo groot dat ik gewoonweg niet kon geloven dat ik door vooroordelen, onvoldoende kennis, beperkende gedachten deze ervaring bijna had laten schieten.

 

Kou is gezond, kou is mijn nieuwe vriend

Het zwemmen in het koude water gaf me rust, focus, verstilling, verbinding met mijn lichaam. Ik ging al zwemmend uit mijn hoofd in mijn lijf. Ik ging ‘voelen’ en laadde weer op. Ik voelde me een compleet mens, een energiek mens. Ik voelde me weer Susan. Even geen moeder of partner maar gewoon Susan.

De connectie die ik met mezelf kreeg door het water en de kou was elke keer een mentale prestatie zonder dat het een wedstrijd was. Mijn batterij laadde elke keer weer op na contact met het water en ik kon de dag weer aan.

Kou kan ook jouw vriend worden, en ik kan je helpen.

Het gevoel van euforie, trots en energie dat gevoel gun ik jou ook! De kracht van de natuur is zo groot maar de beloning die je krijgt als je deze trotseert, is even groot. Natuurlijk: elk begin is eng, het is koud, nat en donker water. Maar geloof me: als je je eenmaal over alle ongemakken heen hebt gezet dan kom je er alleen maar sterker uit. Geloof in jezelf! Je kunt dit! 

Dit wil je en ik kan je daarbij helpen. Inmiddels heb ik 7 jaar ervaring met non-stop buitenzwemmen. Ik heb al heel veel mensen begeleid om de stap naar het buitenwater te maken. 

Mij geeft het heel veel voldoening als mensen doorbraken realiseren. Buitenzwemmen in de natuur: het is elke keer weer een geschenk!  Ik kan je helpen.

 

En vindt je het moeilijk om zelf te starten en te beginnen?

Boek dan een workshop bij me. Dan neem ik je mee aan de hand. Staan we samen in badkleding aan de waterkant.

Voel je vrij om mijn blog in je eigen netwerk te delen!
Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0