Wat vraag jij dit jaar aan Sinterklaas?

Wat staat er op jouw ( zwem) verlanglijstje?

‘Mama, heb je je verlanglijstje al in je schoen gedaan?’, vraagt mijn middelste zoon. ‘Je schoen staat bij de nep openhaard, en ik maak wel de tekening voor Sinterklaas. Zal ik je zwemmend tekenen? Wat wil je hebben van Sinterklaas mama? Een nieuwe zwembril? Een nieuw zwempak? Een zwemboei, mooi weer?’

Heerlijk dat mijn kind me helpt met mijn verlanglijstje 

Zo lief dat hij alvast mijn schoen bij de kartonnen open haard neerzet. Maar hij stelt wel een moeilijke vraag. Tja, wat wil ik hebben van de heilige Sint? Gek genoeg was mijn verlanglijstje, als kind, eindeloos lang en kan ik nu niks bedenken. Qua zwemspullen heb ik alles al waar mijn hartje sneller van gaat kloppen. Ik kan wél een lange lijst vullen met alles wat ik andere winterzwemmers en winterzwemmers in spé gun. 

Dus heb ik dezelfde vraag aan jou: wat wil jij van Sinterklaas?

Ik neem de rol van mijn zoon even op me. Niet voor mezelf, maar voor jou. Wat zou jij graag in je schoen krijgen? En terwijl ik dit zeg, hoor ik het liedje ‘Ik ben toch zeker Sinterklaas niet’ op de achtergrond afspelen. Nee, ik ben inderdaad Sinterklaas niet, maar in plaats van alleen vragen stellen, geef ik ook even antwoord. Als ik de invulling van jouw verlanglijstje overneem, dan kun jij kijken of je mijn suggesties wilt overnemen. Mijn voorstel is een tastbaar cadeau en een ervaringscadeau.

Corona gooit roet in het eten

Eerst het ervaringscadeau:

Je zwemt sinds kort buiten. Genoodzaakt buiten, omdat de zwembaden dicht zijn wegens de coronamaatregelen. Maar ‘zwemmen’ vind je een groot woord – het komt erop neer dat je 1 minuut verkrampt in het water zit, waarbij je je ademhaling amper onder controle hebt. Daarna ben je trots dat je het gedaan hebt, dat dan weer wel.

Maar je wilt eigenlijk écht zwemmen. Het zou helpen als je, beter voorbereid, buiten kan gaan zwemmen. Je zou tips willen hebben om je voor te bereiden en als je heel eerlijk bent, zou je het liefste willen dat er iemand langs de kant staat met advies en enthousiast applaus. Professionele hulp om de eerste stap te zetten, want stiekem weet je dat je die schoen past. Je houdt namelijk van zwemmen, je houdt van buiten en je houdt van de natuur. Aalleen de kou… daar ben je niet zo kien op.

Zo iemand kun je in je schoen krijgen

Sinterklaas heeft een enorme stapel winterworkshops van mij in de zak. Ik kan jou helpen om de eerste stap in het koude water te nemen, virtueel je hand vasthouden en helpen je ademhaling onder controle te krijgen. Ik kan je antwoord geven op alle vragen die in je opkomen, voordat je het water in gaat, terwijl je zwemt en als je na afloop weer opwarmt. En ik juich je toe bij elke stap die je zet! Mijn workshop kan jouw cadeautje zijn, ik zorg voor het cadeaupapier en de strik en dan heb ik alleen jouw schoentje nog nodig om het in te stoppen.

Of duik in de volgende boeken

Als je denkt dat het buitenzwemmen in november net een stap te ver is, vraag dan mijn boek Buitenzwemmen aan Sinterklaas, of het boek Zwem. Of het boek IJsberen. Dompel jezelf onder in deze zwemverhalen en wie weet zet je dan alsnog de eerste stap naar het buitenwater. 

Je schoentje staat klaar. Nu je verlanglijstje nog. En misschien zien we elkaar dan, bij het water!

Heb je mijn blog ‘De natuur heeft ruime openingstijden‘ al gelezen? Dan weet je waarom mijn winterprogramma zo interessant is!

En wil je weten wat het winterprogramma inhoudt? Dan klik je op onderstaande button!

Voel je vrij om mijn blog in je eigen netwerk te delen!
Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0