Buiten bad in de tuin

Buiten bad

Ik strijk met een zucht van verlichting neer in mijn, met water gevulde, gat in de tuin. Bij gebrek aan tijd om de auto te pakken en een frisse duik te nemen in de Noorderplassen, zoek ik mijn buitenbad in de tuin op. Ik raak het verrassend, transparante water aan met mijn voeten en handen en merk meteen dat alle zorgen van mij afglijden. Er is geen ruimte meer voor werkgerelateerde prikkels. Tijd voor ontspanning, ontlading en weer in mijn lijf komen. Voelen, ademen en ontvangen. De kracht van de natuur, mijn stekker om weer op te laden werkt en is per direct oproepbaar. De natuur is altijd toegankelijk en heeft ruime openingstijden.

Je eigen thermostaat

Dat kun jij ook! Dus ja, voorkom een winterdip en ga naar buiten. Buiten is gezond, buiten is dichtbij, buiten is vrij. Buiten is mijn slimme thermostaat, buiten gaat mijn innerlijke kachel weer aan. Buiten ga ik voelen en buiten is ruimte voor me-time. Voor inspanning en ontspanning: je hebt er niet veel voor nodig, enkel een paar stappen naar je buitendeur.

Gun jezelf deze tijd

Dus ik zit daar heerlijk in mijn buitenbad te dompelen, terwijl de nijlganzen in formatie over mij heen vliegen en ik op de achtergrond onze haan hoor kraaien. De kat komt spinnend en nieuwsgierig aanlopen om te kijken wat ik nu aan het doen ben. Ik hoor het knisperende geluid van de bomen en voel de wind over mijn lichaam heen gaan. Ik sluit mijn ogen en ga helemaal op in het moment en luister naar alle buitengeluiden die mijn oren waarnemen. Ik ontspan en weet dat dit ‘offline’ moment goed is voor mijn lichaam en geest. 

De warmte zit in jou

Bij dit plaatje krijg je misschien een beeld van een warme zomerdag, maar de realiteit is anders. Het is buiten 9,5 graden en de watertemperatuur is 13,2 graden. Dus ja, ik zit in een ‘warm’ bad. Niet alleen omdat het water warmer is dan de buitenlucht, maar ook omdat ik me er van binnen zo warm van ga voelen. Ik ervaar warmte en genegenheid voor de natuur. Ik voel me één met alles wat er om me heen gebeurt. Het ritme en de rust van de natuur zijn mijn bakens. 

Buiten is gezond

Buiten is mijn rots in de branding, als het even niet gaat zoals het zou moeten gaan, dan zoek ik buiten nog bewuster op. De buitendeur staat altijd op een kier. 

Ik ben niet de enige die gebaat is bij buiten. Het geldt net zo goed voor jou. Dus staat het water je tot aan de lippen, neem dan een FrisseDuik in de natuur. Je hoeft er in principe niet eens nat voor te worden. Zwemmen, wandelen, fietsen, tuinieren, sterren kijken –  er zijn zoveel activiteiten. Doe wat bij je past, als je eigen draadloze stekker er maar van oplaadt!

Heb je mijn blog ‘Winterzwemmen, je kan het” al gelezen? Klik hier en lees waarom mijn winterprogramma zo interessant is!

En als je dan wil weten wat het winterprogramma inhoudt, klik je op de blauwe button!

Voel je vrij om mijn blog in je eigen netwerk te delen!
Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0