Ontmoet Greetje. Greetje is net 70 jaar en Greetje houdt van bewegen en buitenzwemmen. Toen alle activiteiten stil lagen door Corona, bedacht ze dat ze mogelijk wel in buitenwater zou kunnen gaan zwemmen.

Bekijk de FrisseDuik vlog. Mede mogelijk gemaakt door de man van Greetje, Johan.

Greetje: “Mijn verbintenis met water is, dat ik houd van water, geeft me een vrij gevoel, zowel in vloeibare, als in vaste vorm, zoet en zout. In de Groningse Veenkoloniën woonden we langs het kanaal. In Amsterdam werd ik ziek, Chronische Bronchitis en moest ik voor de revalidatie naar zee. En kreeg het advies maar te gaan zwemmen en vooral in koud water, dat zou dan heel goed zijn. Dat werd vakantie in Schoorl en toen het Sloterplas in, later, in Veendam een echt zwembad, maar niet verwarmd en mijn eerste kennismaking bij de opening van t zwemseizoen was toen 13 graden. Oei, wat was dat koud! Meiden van 11 jaar, gillen en giechelen, maar doorzetten! Later groeide steeds vaker de behoefte en t plezier om in natuurwater te zwemmen. Bij de opkomst van de overdekte baden en verwarmd, kreeg ik daar steeds meer een hekel aan. Onze campings in de zomer, zochten we ook altijd aan natuurwater, zodat ik de dag kon beginnen met een zwemmetje.”

BTW: De video is volledig opgenomen met GOPRO. Meer FrisseDuik vlogs zien? Wellicht vindt je deze ook leuk (klik hier)!

Leuk als je je abonneert op mijn You Tube kanaal FrisseDuik.

Voel je vrij om mijn blog in je eigen netwerk te delen!
Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0