natuurwater, open water, open water zwemmen, buiten zwemmen, zwemmen, buiten

‘Het water is donker. Het is grauw, ik kan er niet doorheen kijken, ik zie geen lijntjes…’ Als je meestal in een zwembad zwemt, of helemaal niet, zul je dit soort gedachten hebben als je in open water gaat zwemmen. Zwemmen in natuurwater is heerlijk, maar er is wellicht een drempel die je moet nemen. Het is onbekend, het is buiten, het waait maar het is wel een prachtige zonnige dag. Eigenlijk kloppen alle elementen. Het is zomer en alles in je lijf zegt: gewoon doen! Maar je hoofd blijft bezwaren maken: waar dan, hoe kom ik daar, wat moet er mee?  

Jaloers op de kinderen 

Je staat aan het water. Je hebt de stap genomen, je hebt je fiets en zwemspullen gepakt. Je voelt je nog iets onzeker en ongemakkelijk, maar je hebt bepaald dat je het gaat doen. Je kijkt om je heen en ziet in de verte kinderen lachen en gieren van plezier. Ze springen van een steiger af en doen bommetjes. Je voelt lichte jaloezie, en een fysieke blokkade. 

Je ziet de pret, de energie, de ongeremdheid. Je wilt je graag ook fit en energiek voelen, weer dat gevoel hebben dat alles één groot avontuur is. Het gevoel hebben dat je leeft en dat je baas bent over je eigen gezondheid. 

Spring erin! 

Dat ga je nú ervaren… plons! Je springt ongeremd, vol overgave in het water. BAM in de pocket, je gaat kopje onder en je voelt dat het water warm is, zacht is en eigenlijk best schoon. 

Je begint te zwemmen en er komt een brede glimlach op je gezicht.  

Je zwemt, je gaat vooruit, je voelt het water langs je lijf stromen en je beseft dat je het kan. 

Alles klopt in het open water. Je komt weer tot jezelf, je kan weer ademen. 

Je gaat weer voelen en je maakt weer contact met jezelf. Al zwemmende voel je dat het kind in je weer naar boven komt. 

Rust en energie 

Buiten zwemmen in de natuur doet dit met je. Het contact met water, de prikkels in je lijf. De natuur, de zuurstof, de rust in je hoofd die het je geeft. Je wijde blik en oog voor de natuur om je heen in elk detail.  

Jij ervaart het nu. Je hebt je angsten voor het onbekende overwonnen en je zwemt. Zonder lijntjes. Maar met groen, lucht, zonlicht. En als je uit het water komt, heb je nieuwe energie. Wedden dat je zo snel mogelijk wéér buiten de lijntjes gaat zwemmen?  

Lees ook mijn blog over ziek zijn en je toch gezond voelen

Voel je vrij om mijn blog in je eigen netwerk te delen!
Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0