FOTOGRAFIE: JEROEN SCHOKKER

Dagboek:
Zwemmen, werken en studeren

De afgelopen week stond in het teken van zwemmen, werken en studeren. Zoals jullie wellicht al gezien hebben via mijn socials ben ik bezig met een zwemonderwijzer opleiding via Envoz en ga ik me richten op een buitenzwemcoach opleiding voor wellicht jou.
FrisseDuik gaat namelijk opschalen en deze zomer hoop ik meer buitenzwemcoaches in mijn team te krijgen.

Dus ben je net als ik gek op

 • buitenzwemmen 
 • heb je minimaal 2 zwemdiploma’s 
 • zwem je al het hele jaar door buiten in badkleding 
 • heb je een zwemconditie en kan je ook minimaal 2 kilometer buitenzwemmen
 • doe je dit al minimaal 3 jaar én zou je ook graag buitenzwem workshops willen geven aan anderen, geef dan een gil en mail me!

Volgende week mail ik je dan terug met een voorstel.

Naast mijn zwemonderwijzer opleiding ben ik de afgelopen weken ook zoet geweest met mijn leefstijlcoach opleiding (volg ik via https://www.vitalogisch.nl) waarin ik van alles heb geleerd over, voeding, bewegen, ontspanning en slapen. Zelf merkte ik dat ik graag meer zou willen weten over deze thema’s omdat ik met deze kennis mijn klanten beter kan helpen om de juiste balans te vinden tussen het buitenzwemmen en gezondheid.

Wellicht herken je namelijk het ‘graving gevoel’ nadat je in koud water heb gezwommen of heb je enorme zin om te gaan buitenzwemmen, maar heb je de energie er niet voor wegens slaapgebrek en twijfel je of je kan gaan of niet. Of heb je een enorm energielek en heb je geen idee hoe dat komt. Half juni ben ik klaar met mijn opleiding en kan ik je wellicht helpen met jouw hulpvraag die hier op van toepassing is.

Dus concreet: deze zwemmende ondernemer, moeder, chronische zieke maar zeer fitte buitenzwemmer heeft niet stil gezeten! Ook niet qua geluksmomentjes. Tussen het gezin, de workshops, de regenbuien en het zwemmen, was ik toeschouwer bij het buitenzwemmen van een bever die vlakbij mijn huis een burcht aan het bouwen is. Hoe groot is de kans om een bever in het wild te zien? Recentelijk hebben we in de besloten community een webinar gehad over bevers, dat ik een kleine 2 weken erna eentje ongeveer in mijn achtertuin tegen zou komen had ik nooit kunnen bedenken. Ik zeg je dit geluksmomentje was huge! 

Als afsluiting van mijn week wil ik graag nog 3 zwem events delen.
 

 1. Singelswim Utrecht. Hier ga ik mijn stinkende best doen om 2 kilometer te zwemmen, maar waarvan ik ook hoop dat jij met me mee gaat zwemmen. Er is namelijk een FrisseDuik teampagina aangemaakt waarbij ik op 10 juli gezamenlijk met jou hoop zoveel mogelijk funding op te halen voor de spierziekte FSHD. Daarbij is aan het einde van de dag ook nog iets extra’s voor de FrisseDuik leden. Ik heb een kleine verrassing voor jou kunnen regelen!

  Meer info: https://www.singelswimutrecht.nl/frisseduik

 2. Ik overweeg om op 18 juni a.s. in Bodegraven de prestatietocht van 2,5 km in de Oude Rijn te zwemmen. Het is nog niet helemaal 100 % zeker dat ik aansluit, omdat prestatie een dingetje voor mij is. Hoop me erover heen te kunnen zetten 🙂, want ik wil de organisatie graag op weg helpen met deze ‘shout out’ om mee te doen.

  Meer info: https://bzpc-bodegraven.nl/openwater/ en inschrijven voor iedere afstand: 250 / 500 / 1.000 / 2.500 / 5.000 meter kan via openwater@bzpc-bodegraven.nl

 3. En voor de oplettende lezer ik doe ook mee aan de SwiminLeiden op 12 juni, moet me alleen nog steeds inschrijven. Oeps.
  Inschrijven kan hier (en dan doe ik het ook): https://www.swiminleiden.nl/

Dus hatseflats heel veel water spetters in het vooruitzicht, doe je ook mee en schrijf je in en geef een gil, dan ben ik op de hoogte van je aanwezigheid!

Voor nu een hemels fijn Hemelvaartweekend, waai niet weg en geniet van de natuur en het buitenwater!

Als laatste een moederlijke toevoeging: check de weerapp voordat je gaat buitenzwemmen! Onweer is namelijk geen zwemweer……. “Ja, Susan. Doe ik!” hoor ik je denken.


Zwemse! 


Met warme, doch frisse groet,

Susan

Ben jij iemand die graag een frisse duik neemt, maar lukt het nog niet altijd even goed, of wil je er meer uithalen?

Meld je dan aan voor mijn community!

Facebookgroep Hoe te beginnen met buitenzwemmen

Hoe te beginnen met buitenzwemmen?

Neem eens een kijkje in mijn Facebookgroep!
Hier vind je meer dan 200 liefhebbers van het buitenzwemmen!

Wil je graag meer weten over buiten zwemmen in de natuur of wil je juist nu beginnen met buitenzwemmen?

Via mijn Facebookgroep Hoe te beginnen met buitenzwemmen informeer en inspireer ik je om de stap naar het buitenwater te wagen.

Liefs,

Susan

 

Herken je jezelf in dit bericht of heb je er iets aan gehad?

Laat het me dan vooral hieronder in de reacties even weten!

Het is fijn om zulke reacties te lezen.

logo FrisseDuik

Agenda

De komende tijd staat er het volgende in mijn agenda:

Zondag 12 juni 2022 om 15:30 uur

 • Cityswim Leiden

logo CitySwim Leiden

Ik zwem de prestatietocht van 1 kilometer!

Schrijf je ook in en kijk voor meer informatie op: swiminleiden.nl.

 

Zaterdag 18 juni 2022

 • Bodegraven

Ik overweeg om op 18 juni a.s. in Bodegraven de prestatietocht van 2,5 km in de Oude Rijn te zwemmen. Het is nog niet helemaal 100 % zeker dat ik aansluit, omdat prestatie een dingetje voor mij is. Hoop me erover heen te kunnen zetten 🙂, want ik wil de organisatie graag op weg helpen met deze ‘shout out’ om mee te doen.Meer info: https://bzpc-bodegraven.nl/openwater/ en inschrijven voor iedere afstand: 250 / 500 / 1.000 / 2.500 / 5.000 meter kan via openwater@bzpc-bodegraven.nl

Zondag 10 juli 2022

 • Singelswim Utrecht

Hier ga ik mijn stinkende best doen om 2 kilometer te zwemmen, maar waarvan ik ook hoop dat jij met me mee gaat zwemmen. Er is namelijk een FrisseDuik teampagina aangemaakt waarbij ik op 10 juli gezamenlijk met jou hoop zoveel mogelijk funding op te halen voor de spierziekte FSHD. Daarbij is aan het einde van de dag ook nog iets extra’s voor de FrisseDuik leden. Ik heb een kleine verrassing voor jou kunnen regelen!

https://www.singelswimutrecht.nl/frisseduik

Volg me gerust op social media of neem contact met me op!

Voel je vrij om mijn blog in je eigen netwerk te delen!