Hoe pak ik mijn zwemroutine op, nu het water kouder word?

Dat is een veelvuldige vraag die ik nu krijg. Je hebt net het zwemmen  in de zomer  weer opgepakt en nu loopt je zwemtraining vast, omdat het water kouder word.

En nu? 

Hoe ga je nu aan je zwemuren, je sportmoment, je ontspanning komen? Is er een alternatief?

Het is al herfst…

Je hebt er niet voor niets voor gekozen om niet buiten door te  blijven zwemmen, maar het kán wel! Ook nu, in oktober.

Normaliter zou ik zeggen: zwem vanuit de zomer door en kijk hoe lang je je er prettig bij voelt. Maar de zomer is voorbij, al krijgen we nog een paar zonnige dagen. De herfst heeft zijn intrede gedaan. De watertemperatuur is ongeveer 13 graden. Kan je dan nu, vanuit de herfst, het buitenzwemmen oppakken? 

Ik begrijp het als je twijfelt, maar ook verlangt om te kunnen blijven zwemmen.

Ik begon ook in oktober!

Ja echt, dat begrijp ik. Zelf ben ik 8 jaar geleden in de derde week van oktober begonnen met buitenzwemmen zonder winterstop. 

In augustus had ik voor de laatste keer gezwommen in buitenwater. En nu was het oktober en voelde ik het grote verlangen om het zwemmen weer op te pakken. Ik werd er letterlijk somber van. Het negatieve gevoel overheerste, terwijl buitenzwemmen me in de zomer zoveel positiviteit had gebracht. Energie, plezier en ontspanning. En met name een intens gevoel van vrijheid.

Net als jij wilde ik destijds graag verder zwemmen. Ik wist alleen niet hoe ik de eerste stap moest zetten. Dat ik die kennis niet had, en een sterke overtuiging dat kou slecht voor me was, weerhield me ervan om buiten te zwemmen. Ten koste van mijn fitheid en mijn geluksgevoel.

Toch ging ik weer het water in

Samen met mijn vriendin Virgo, die mij ervan overtuigde dat je echt geen blaasontsteking krijgt van buitenzwemmen in oktober. Ik lag diezelfde dag nog in het buiten water. 

Precies datzelfde kun jij nu doen. Je mag de kennis gebruiken die ik in die vijf jaar heb verzameld. Daarmee stap je gewoon morgen weer het buitenwater in. Wedden dat het jou net zo veel goed doet als het mij gedaan heeft? 

Want ik zwem natuurlijk niet voor niks al acht jaar elke winter door. Buiten zwemmen zorgt niet alleen dat je kunt blijven trainen, het stimuleert ook je weerstand en het houdt je mentaal en emotioneel fit.

En boek een winter zwem workshop

Dus ga niet bij de pakken neer zitten, het glas is half vol. Ook in oktober kan je beginnen met buitenzwemmen en ik kan je daarbij helpen. Pak je zwemtas in: kijk op deze pagina wat je nodig hebt en ga lekker het water in.

Als je wilt, doen we dat samen. Boek een workshop en dan gaan we samen het water in. Dan beantwoord ik meteen al je vragen en laat ik je ervaren hoe goed je je voelt als je in oktober buiten door zwemt!

Foto credits: passievoortekstenfoto.nl

Voel je vrij om mijn blog in je eigen netwerk te delen!
Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0