Badkleding in soorten en maten

Kies je voor een wetsuit, een badpak, een Hijab swimsuit, draag je liever niets of ben je man en zwem je het liefst in een badpak? Wat we ook dragen of juist niet, het is belangrijk dat we ons goed en veilig voelen in wat we dragen, zónder waardeoordeel.

De juiste pasvorm geeft mij ondersteuning

Zelf zwem ik het liefst in een badpak of bikini. In deze zwemkleding voel ik mij ultiem vrij en als een vis in het water. Mijn zwemkleding heeft verschillende pasvormen. Waar het ene deel ondersteuning geeft aan de bovenkant, ondersteunt het andere deel de heupkant. In ons land voel ik me vrij om te zwemmen in kleding naar mijn eigen keuze.

Gymen in een wollen trainingspak 

In het het verleden heb ik als expat kind in diverse ontwikkelingslanden gewoond en verschillende culturen mogen beleven. Daardoor weet ik als geen ander dat jouw persoonlijke kledingkeuze niet perse de juiste is wanneer je dat vanuit religieus oogpunt bekijkt. Ik weet nog heel goed dat ik in Indonesië, bij een temperatuur van 35 graden, buiten stond te gymmen in een wollen trainingspak, waarbij mijn gehele lichaam bedekt was. Enkel mijn hals en mijn handen waren vrij. Ik kan me ook nog herinneren dat ik als 13-jarige mezelf ging analyseren in de kleding die ik droeg. Hoe flexibel ben ik, wanneer ga ik zweten, waar krijg ik als eerste jeuk en wat is mijn persoonlijk beloning als ik thuis kom? Ik daagde mezelf uit en oordeelde niet.

Bescherm je tegen de zon

Buitenzwemmen in datgene wat jij het liefst draagt, verschillende varianten zijn mogelijk. Nu meer mensen het buitenwater opzoeken, zie ik veel verschillende kledingkeuze’s de revue passeren. Daarbij dragen de kleinste onder ons gehele zwemsets die lijken op wetsuits en daar ben ik absoluut een voorstander van. Want om en rondom het water verbrand je immers sneller vanwege de weerkaatsing van de zon. Een ander voordeel van een zwemset is dat ze vaak half lange mouwtjes hebben, waardoor de zwembandjes minder schuren bij hun bovenarmpjes.

Ik zie jongere kinderen in badkleding zwemmen, waarbij ze een shirt met lange mouwen dragen die een UV-beschermlaag heeft. Ook hier ben ik voorstander van. Daarnaast zie ik jong adolescenten in bijna volledige sportkleding het water inspringen, waarbij ze pret hebben om de lucht die in het t-shirt komt te zitten met als gevolg dat ze als een ballon in het water liggen.

Kom uit de hokjes

Jong en oud, iedereen draagt wat bij hem of haar past en ja, er zijn ook zwemmers die niks dragen. En daar vinden wij daar vast iets van. Alles wat afwijkt van het ‘normale’ vinden we schijnbaar raar. Maar niet alleen als we ‘niets’ dragen, ook als een man een vrouwenbadpak draagt. Dat ‘heurt’ niet en daar vinden we ook wat van. Is een waardeoordeel nodig? Laten we alsjeblieft ‘vrij’ zijn en uit de hokjes cultuur duiken!

Badpak in de winter, wetsuit in de zomer, het kan!

Mijn boodschap met deze blog is, blijf bij jezelf en draag wat bij jou past, in en buiten het water. 

Het gaat om het zwemmen, het genieten en jezelf goed voelen. En ja, ik draag ook wel eens een wetsuit en dan met name in de zomer. Is dat raar? Door het beeld dat ik van mezelf laat zien, dat ik in de winter in badpak buiten zwem, waarschijnlijk wel, maar ook ik stel veiligheid in het water voorop. Dus als ik een lange afstand ga zeezwemmen, dan doe ik dat in een wetsuit. En ben ik dan blij? Zekers! Ik heb meer drijfvermogen en mijn lichaam is beter beschermd tegen kwallen en zon.

Wat draag jij het liefst als je buiten zwemt?

Ik kijk uit naar veel Frisse reacties, super leuk als je een reactie geeft!

 

Heb je mijn boek: Buitenzwemmen een FrisseDuik in natuurwater! al gelezen?

Voel je vrij om mijn blog in je eigen netwerk te delen!
Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0