FOTOGRAFIE: JEROEN SCHOKKER

Doe inspiratie voor het buitenzwemmen op!

Hatseflats!

Leuk dat je met me mee leest!

In dit bericht neem ik je mee in het buitenzwemmen en álles wat daarbij komt kijken!

Ik duik de wereld van het buitenzwemmen in aan de hand van vier thema’s:

 

Natuur

Gezondheid

Kou

Zwemmen

 

Ik wens je veel leesplezier en hoop je snel in het water te zien!

 

Ciao!

 

Susan

Natuur - FrisseDuik

Natuur

Wat is het verschil tussen buien en regen?
Weet niet of het jou wel eens is opgevallen maar de ene meteoroloog praat over buien en de andere of regen. Begrijp jij wat ze bedoelen met deze weersvoorspellingen .En nog belangrijker heeft dit invloed op het zwemmen?Bij perioden met regen denk je aan langdurig grijs en druilerig weer. Moet je er doorheen dan is regenkleding aan te raden.

Staan buien op het programma dan valt soms neerslag, maar zijn er ook droge perioden. Daarbij kan ook de zon soms uitbundig schijnen. Tijdens een bui regent het wel vaak harder dan tijdens perioden met regen.

Dus het verschil zit hem in de itensiteit van neerslag, regen heeft vaak een heviger intensiteit dan buien. Wil je dus gaan zwemmen tijdens de regen wees je dan bewust van de continue neerslag. Tijdens het zwemmen zal je hiervan minder ervaren maar tijdens het omkleden zal je snel mogen werken. Ga goed met je energie en voorkom dat je gefrustreerd raakt, blijf ook hier in je focus.

Aankleden in de regen is een sport op zich. Maar zwemmen in de regen is zoooooo leuk. Om je op weg te helpen met tips beluister hier mijn podcast die gaat over zwemmen in de regen doe je zo.

Zie ook de volgende websites:

https://www.buienradar.nl/nederland/weerbericht/blog/het-verschil-buien-of-regen-5fe7c0

https://www.ivn.nl/duurzaamheid/activiteiten/online-cursus-waterlanders

 

 

Gezondheid - FrisseDuik

Gezondheid

Hoe hou jij jezelf gezond?

Griep, corona, snotterig. De golf komt langzaam weer terug spoelen. Eerlijk gezegd ben ik er niet zo mee bezig. Ik zwem buiten, douche volledig koud en ik hoest in de maand oktober, november doordat ik astmatische bronchitis heb. Echter is het nu al weken stil dus wellicht blijft de hoest me deze maand bespaard. Echter krijg ik nu regelmatig de vraag hoe je weer zou kunnen opstarten na griep of corona. Ik heb besloten om er maar een podcast aan te wijden. Ik deel hier in mijn eigen ervaring. Ik ben geen huisarts maar deel mijn eigen tips die ik zelf na mijn griep en meerder malen corona heb toegepast. Wat voor mij werkt hoeft niet voor jou te werken, zeker als je nog zo moe en futloos bent.

Beluister hier mijn podcast die gaat over hoe te herstellen na een griep.

Lees hier mijn blog.

Hoe begin ik weer met buitenzwemmen?

 

 

ijskoud, koudwater zwemmen, winterzwemmen, ijszwemmen, natuurwater, open water, openwater zwemmen, ijshakken, buiten zwemmen, zwemmen, koude therapie, heilzaam, buiten

Kou

 Kou de voordelen nog even op een rijtje

Of je nou koud afdoucht of koud water zwemt. Wordt je voor een langere periode kort blootgesteld aan kou dan ervaar je gezondheidsvoordelen. Welke? Ik heb ze nog even op een rijtje gezet.

Na contact met 🥶kou komen 🍀o.a gelukshormonen vrij.

🍀serotonine werkt als energiehormoon
🍀dopamine verbetert je daadkracht
🍀endorfine is de snelste antistress hormoon, de natuurlijke pijnstiller en laat mij glimlachen.

🍀aanmaak van bruinvet wordt gestimuleerd.
🍀koud werkt verjongend en is je natuurlijk botox
🍀het is gymnastiek voor je hart en bloedvaten

🍀je krijgt de ultieme kick en hebt het gevoel dat je echt leeft
🍀je bent offline en je komt uit je hoof in je lijf
🍀afvalstoffen in je spieren worden sneller afgevoerd waardoor je sneller hersteld

🍀werkt ontstekingsremmend
🍀boost voor je immuunsysteem
🍀trots dat je instaat bent om de weerstand te weerstaan. Je kan dit!

Wist je trouwens dat buitenzwemmen in koud water bij draagt aan vermindering van stress en stemmings bevorderend is?

Wil jij ook deze voordelen en heilzame effecten van buitenzwemmen in de natuur ervaren maar heb je hulp nodig om te starten? Boek dan een buitenzwem workshop waarbij ik je op weg help en we samen de natuur in zwemmen.

https://frisseduik.nl/workshops-openwaterzwemmen/ 

Zwemmen

Zeven dagen achter elkaar zwemmen, zo doe je dat 🙂Voor wie mij volgt op instagram heeft gezien dat ik vorige week 7 dagen achter elkaar heb buiten gezwommen. Je zou misschien zeggen, ok what’s new? Maar geloof me dit is nieuws. Waarom is het nieuws? Omdat ik in geen 2,5 jaar 7 dagen achter elkaar heb buiten gezwommen. Ik had vanwege de verhuizing, geen zin, tijd of energie. Nadat we weg zijn gegaan uit Muiderberg is ook mijn toegang tot ‘makkelijk zwemwater’ verdwenen. In Almere moet ik veel meer moeite doen voor toegankelijk zwemwater en ben je voor je het beseft al minimaal 15 minuten onderweg met de auto, terwijl in Muiderberg het 5 min fietsen was.

Ik heb mezelf dus een FrisseDuik zwemchallenge van 7 dagen opgelegd. En geloof me het was een challenge in de volledige zin van het woord. Mijn grootste learning, jij bent geen dag hetzelfde, het weer is geen dag hetzelfde en als je iets wil, een doel voor ogen hebt dan moet je net iets harder werken om dit te bereiken. Tijd was mijn grootste uitdaging, prioriteit heeft er aan bijgedragen dat het me gelukt is om vol te houden en af te ronden.

Het moraal van dit verhaal, als je echt voor iets inzet dan is veel mogelijk. De water temperatuur neemt af, de afstanden bouwen we af maar de voldoening en het genieten neemt alleen nog maar toe. Hoezo neemt het toe? Omdat het water kouder wordt en mijn plezier misschien nog wel groter. 

Ben je al lid van mijn FrisseDuik You tube kanaal? Twee jaar geleden nam ik een vlog op met Paula bij de Vadedoplas te Leiderdorp. Ook ben ik op zoek naar nieuwe zwemgasten. Heb jij een bijzonder zwem verhaal en wil je te gast zijn in één van mijn vlogs laat het me dan weten.

 

Ben jij iemand die graag zwemt, maar lukt het nog niet altijd even goed, of wil je er meer uithalen?

Meld je dan aan voor een buitenzwemworkshop

Facebookgroep Hoe te beginnen met buitenzwemmen

FrisseDuik Google reviews

Je volgt me al een tijdje, hebt wellicht mijn boek gelezen of één van mijn zwem producten gekocht, badmuts of Swimponch. Misschien heb je zelfs een privé workshop buitenzwemmen gevolgd of een programma zoals: Alles over buitenzwemmen of Zwem de winter door. Wat je ervaring met 1 van mijn diensten of producten is geweest of dat je gewoon FrisseDuik volgt en daar iets kwijt over wil. Ik zou het enorm op prijs stellen als je een review wilt achterlaten bij mijn Google bedrijfsaccount.

REVIEW link FrisseDuik Google

https://g.page/r/CdnacYnkZ7iEEAI/review 

Weet je trouwens hoe FrisseDuik is ontstaan? Bekijk hier de video van maart 2019  vanuit mijn ouderlijk huis in Drenthe.

Liefs,

Susan

 

Herken je jezelf in dit bericht of heb je er iets aan gehad?

Laat het me dan vooral hieronder in de reacties even weten!

Het is fijn om zulke reacties te lezen.

Volg me gerust op social media of neem contact met me op!

Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0