Hoeveel zwemspullen zou jij verhuizen?

Zonder water in de buurt, stap je gewoon in de regenton!

Ik verhuis en neem mee:

Twee zwemrugzakken, 15 badpakken, 12 badmutsen, korte zwemvliezen (zoomers), meerdere zwemboeien, een wetsuit en nog héél veel meer spullen en o ja, nog 90 m3 spullen en enkele levende dieren (sorry, kon het niet laten, bij een luchtvaartmaatschappij zie je altijd de tekst ‘live animal’ staan op de kennel waar je huisdier in zit).

Verhuizen, merkte ik weer, is mentaal en fysiek een uitputtingsslag. Ik zat zelf in een achtbaan van emoties, afscheid nemen van je woonplek is niet niks. Daarnaast moest ik alles in goede banen leiden: huis, werk en gezin. Mijn ondernemersskills kwamen in de hoogste versnelling aan de orde. Het was een grote oefening in je hoofd koel houden, maar dan op het droge.

We gaan duurzaam en zelfvoorzienend wonen

Na 11 jaar wonen in het prachtige dorp Muiderberg, ga ik (met man en drie zonen) uiteindelijk de ‘brug over’ om in Flevoland een nieuw avontuur aan te gaan. Naast dat we van provincie veranderen, veranderen we ook van levensstijl. We gaan voor duurzaam, zelfvoorzienend en zelfbouw. We hebben 25 fruitbomen, een kruiden- en moestuin en daarnaast filteren we ons water, voordat we het teruggeven aan de natuur. We vangen de zon op via de zonnepanelen en we hebben vloerverwarming die zowel in koelstand als op standje warm kan. Daarnaast hebben we een septitank, dus we voorzien volledig in eigen riolering. 

Naast dat we zelfvoorzienend zijn (oh, heb ik al gezegd dat we onze eigen straat aanleggen?) is de grootste verandering de buitenkant en de ruimte. We wonen nu in een vrijstaand houten huis. Het staat in Almere Oosterwold, maar het geheel ziet eruit alsof we klein Zweden aan de andere kant van de brug hebben gecreëerd.

Er is alleen geen water…

Inmiddels zijn we over. Huis en haard verhuisd naar 12 minuten verder. Van het dorp naar de stad ook nog: van 3700 inwoners naar 180.000 inwoners, maar dat voelt niet zo. Hier op ‘ons erf’ zijn we met 16 kavels. Met heel verschillende bewoners. Van huisarts tot DJ, verloskundige, ICT’er, advocaat en openwaterzwemster (of eigenlijk koudwaterzwemster). Maar naast onze eigen duiker (de sloot waar we ons gereinigd afvalwater in lozen), is er weinig water in de directe omgeving te ontdekken. Geen zwemwater, wat erg! 

De ton in

Hoe kom ik dan aan mijn ‘koud watertrekken’, behalve door koud te douchen? De meest simpele manier is in de regenton te stappen. We hebben maar liefst 5 vaste regentonnen die gezamenlijk 1100 liter per plensbui opvangen. Bij gebrek aan een zwemvijver kies ik nu dus de ton. 

De ton in de zon heeft meestal mijn voorkeur. Echter, ja, hier komt ‘ie, heb ik daar een secondant bij nodig. Want de ton in stappen is vrij simpel, maar de ton uit stappen vergt focus, flexibiliteit, kracht en handigheid. Handig als iemand dan even ondersteunt. Eigenschappen die je ook bij buitenzwemmen nodig hebt, trouwens – en ook daarbij kan een buddy handig zijn.

Waterpret

Als ik eenmaal in de ton zit dan begint de waterpret. Het regenwater is fris, koud maar het is meer dan welkom. De achtbaan waar ik in zat tijdens dit gehele verhuisproces is nu de achtbaan van pret. Ik zeul geen inboedel en levende dieren meer mee, alle levendigheid zit in mijzelf, ik laat het kind even uit en hou mijn hoofd koel maar dan in de natte ton.

Hoe doe jij dat?

Of het nu verhuizen, gezondheid, werk of het gezin is wat al je energie vraagt, het is belangrijk om zo nu en dan uit de hectiek te komen en tijd voor jezelf te kiezen. Mijn manier is momenteel dus om in een regenton te gaan zitten 😉. En de jouwe?

Kies iets uit wat je energie oplevert. Creëer jouw energie, in het water of desnoods op het droge!

Heb je mijn boek: Buitenzwemmen een FrisseDuik in natuurwater! al gelezen?

Voel je vrij om mijn blog in je eigen netwerk te delen!
Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0