Blog Eerste koude duik over buiten koudwater zwemmen in open natuurwater.

Ga je mee zwemmen? 

Ik blijf het om me heen vragen aan vriendinnen, familieleden of soms zelfs totaal onbekenden. Ga mee zwemmen, het is goed voor je! 

Ik heb een FrisseDuik zwemgast zichzelf eens de Jehova’s getuige van koudetraining horen noemen. Ze vertelde dat ze mensen in haar directe omgeving met de beste intentie stalkt om ze ook de voordelen van het koude water te laten ervaren. Onder het motto: ik het gun het ze zo! 

Als zij een Jehova’s getuige is dan ben ik dat ook, alleen niet van alleen koudetraining maar van zwemmen in open water an sich. 

Wel willen, niet kunnen 

Bij wie ik het zwemmen ook promoot of pitch, ik krijg meestal de standaard antwoorden van “Ik zou heel graag willen, echt, maar daar heb ik in mijn agenda geen ruimte voor want ik MOET nog een vergadering voorbereiden”, “Nee ik kan niet want ik MOET nog boodschappen doen”, “Nee sorry niet vandaag want ik MOET mijn kinderen op tijd van de kinderopvang ophalen”. 

MOETEN? 

Van wie moeten we dat allemaal? Waarom moeten we van ons zelf zoveel?  

En dan weet ik dat ik zelf ook net zo schuldig ben aan het woord MOETEN, ik zou dit woord uit mijn vocabulaire MOETEN schrappen. Ik MOET niks, ik mag nadat ik de kinderen naar school heb gebracht of lang heb stilgezeten – van mezelf naar buiten gaan om te zwemmen. Ik mag elke dag ruimte in mijn agenda maken om te gaan zwemmen, ik mag dit van mezelf zelfs 2x op een dag. Ik mag ontspannen in het water en alle to do lijstjes los laten, ik mag mezelf met het zwemmen belonen. Ik mag, ik mag, ik mag mezelf dit gunnen. 

Wees s lief 

Wees lief voor jezelf en gun jezelf ontspanning. We werken allemaal zo hard, voor een baas, voor onszelf. Het vele werken, lange dagen, het lijkt een standaard levensstijl te worden, maar ontspannen we nog voldoende? We mogen onze eigen batterij ook opladen en denkbeeldig de stekker in het stopcontact doen. Je mag hiervoor ruimte in je dag creëren.  

Steeds minder moeten, steeds meer doen 

Want weet je… als je wat meer ontspant, wat vaker alles los kan laten en de natuurlijke rust in jezelf weer opzoekt dan merk je meteen dat je minder vaak dingen ‘moet’. 

Buiten zwemmen in de natuur brengt rust in je hoofd en lijf, je reset weer. Het moment in het water doet dit met je. Voor mij is dat de ultieme manier om de stekker in het stopcontact te stoppen en mijn batterij op te laden. En misschien ontdek jij dat dat voor jou ook geldt. 

Je voelt je energieker, rijker en dat gevoel kan je de rest van de dag bij je dragen, meenemen. 

Als je de stap kan nemen om echt te gaan zwemmen in de natuur, dan zal ook jij merken dat je lekkerder in je vel gaat zitten. Dat je steeds minder MOET en steeds meer kiest wat je gaat doen. En – verbazingwekkend genoeg – dat je daardoor juist méér gedaan krijgt. 

Minder moeten? Van mij mag het. 

Voel je vrij om mijn blog in je eigen netwerk te delen!
Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0