IJSBEER IN BELGIE + Ecologische vijver

Winterzwemmen bij IJsbeer Sigrid in België

Je mag bijna overal zwemmen in Nederland, maar in België mag dat niet. In België is openwaterzwemmen bijna een fobie aan het worden, veiligheid voor alles. Er moet dus ook een redder (badmeester) bij de zwemsessie aanwezig zijn.

Ik ben samen met Sigrid Spruyt (auteur van Dagboek van een IJsbeer) bij de Ecologische zwemvijver van de IJsberen club in Deurne (Antwerpen).

Het fenomeen is in 1922 ontstaan, in een klassiek zwembad met rivierwater. In 1968 verhuisde de IJsberenclub naar deze plek, in een tot chloorzwembad omgebouwde kasteelvijver. En sinds 2005 is dat oude zwembad omgebouwd naar een ecologische zwemvijver. Momenteel is dit de grootste ecologische zwemvijver van Europa, 77 meter bij 35 meter. Uiterst gezuiverd water en 870 ijsbeer leden maken prettig gebruik van het schone water.

Wat een feest om hier te mogen zijn en Sigrid’s ijsbeer verhaal vast te mogen leggen! Samen Duiken we in het water, de kick zit voor Sigrid nu echt in de duik. Is wow! Ze weet niet of ze dat in ijswater kan blijven doen: haar koudste water vorige winter was 3,3 graden Celcius. Keep on Swimming Sigrid, ik kom graag nog een keertje langs.

Leuk als je je abonneert op mijn You Tube kanaal FrisseDuik. Voor de 200ste abonnee heb ik een Fris cadeautje.

Comments (1)

  1. Het was tof om noorderzwembuur Susan in België op bezoek te hebben bij onze Antwerpse ecovijver. Zo’n fantastisch initiatief van haar om buiten zwemmen in open, zuiver water zoveel mogelijk aan te moedigen, en de verbinding te verzorgen tussen zwemliefhebbers die soms best wel einzelgängers zijn. Leve het water, het hele jaar door, en nog veeeeeeeeeeeeeeel zwemvreugde gewenst aan iedereen die er deugd van heeft. Zuidergroet, Sigrid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *