06–23 34 93 85 susan@frisseduik.nl
Susan Houbraken, blog, geef jezelf bloot

Een paar jaar geleden moest ik er niet aan denken om iets met social media te doen. En de gedachte om mezelf ook nog eens bloot te geven in badpak zou niet eens bij me opgekomen zijn. Maar het leven kan raar lopen. In een paar jaar tijd zijn deze gedachten 180 graden gedraaid. 

Online met maar één kledingstuk aan 

Ik ben dagelijks te zien in 1 enkel kledingstuk, namelijk mijn badpak. 

Niet alleen in het water, maar ook online. 

Oké, soms zijn het er twee; dan draag ik ook een hoofddeksel, mijn badmuts. En dat zien niet alleen de mensen om me heen; ik sta zo ook dagelijks op social media. 

Een botsing met gevolgen 

Als je me dit jaren geleden had verteld dat had ik er heel hard om gelachen.  

Een aanrijding, een botsing, werd gevolgd door een periode waarin ik zo kwetsbaar was. Dat ben ik nog steeds, ik ondervind nog steeds de gevolgen. En ik heb ermee leren omgaan. Zowel de gevolgen als de manier waarop ik ermee deal, spreid ik online ten toon. In badpak, met een breed publiek. 

De drempel over, het water in 

Het idee dat je buiten zwemt in je badkleding (toch echt de handigste manier – probeer het gerust in je kleding maar je herinnert je vast van je zwemdiploma’s hoe zwaar dat was 😉), het hele jaar door, schrikt veel mensen af en weerhoudt ze ervan om het te gaan doen. 

Maar luister, het is oké om die weerstand te voelen, het is oké om deze gedachten te hebben. Jezelf in zwemkleding te laten zien, dat is voor jou misschien een drempel. Misschien niet eens in een binnenzwembad waar iedereen in badkleding verschijnt maar je buiten in de natuur in deze donkere maanden van het jaar, dat voelt misschien raar voor je. Je houdt je kleren liever aan en het voelt raar en kwetsbaar om ze uit te trekken. 

Maak jouw keuze 

Dus ja, ik begrijp dit gevoel. Je voelt je misschien niet op je gemak, je voelt je kwetsbaar of je vindt het gewoon raar, onwennig… het voelt alsof je jezelf blootgeeft. 

Maar laat dat alsjeblieft niet de reden zijn waarom je niet gaat buiten zwemmen. Laat je om je badkleding niet weerhouden van de intense natuurexplosie die je te wachten staat. 

Na een tijdje maakt het niks meer uit wat je aan hebt 

Als je op regelmatige basis gaat zwemmen in de natuur dan ga je je lekkerder in je vel voelen en dan maakt het niet meer uit wat je wel of niet draagt. Het doel is het zwemmen. Buiten zwemmen om weer in je lijf komen, om te onthaasten, om weer te voelen. Het is jouw moment, jouw beleving, jouw ervaring, jouw keuze. En het maakt niet uit wat anderen van jou vinden in badkleding, laat dat absoluut geen reden zijn om het niet te doen, laat alle negatieve gedachtes die je wellicht kan hebben alsjeblieft van je afglijden.  

Het gaat om wat deze ervaring jou brengt en niet om hoe je eruit ziet. Kies badkleding die nu bij je past. Als je je zekerder in je lijf voelt met wel dat strakke, bodyfit badpak draag het dan. Dan sta je als een trotse pauw daar aan de waterkant. Wat je ook aan hebt, hoe je je ook voelt over je lijf: die trots is terecht als je daar eenmaal staat! Dan is de eerste stap gezet, nu nog plonsen. 

Al mijn blog over weerstand gelezen?

Voel je vrij om mijn blog in je eigen netwerk te delen!