Afgelopen vrijdag heb ik een FrisseDuik 1-op-1 winter workshop met oud Endemol collega Bas van Teylingen werkzaam bij NPO3fm gedaan (https://www.instagram.com/basvanteylingen/).

Al vroeg in de ochtend stonden we aan de Noorderplassen, bij ‘Strand In Zicht’. Samen zijn we, in 5 stappen, volledig gaan buitenzwemmen. En dat in een watertemperatuur van 7,2 graden Celsius.

Bas had een zware burn-out. Zowel fysiek als mentaal was hij volledig op. Thuisblijven en zo min mogelijk doen verzachtte zijn klachten niet. Hij zakte zo eigenlijk alleen maar verder weg in het drijfzand. Toen hij hoorde over een burn-out kliniek in Spanje waar je zes weken in een ‘snelkookpan’ wordt gestopt om weer gezond te worden, wist Bas dat hij moest gaan. Lees hier zijn hele verhaal.

Bas merkt dat hij weer te passief wordt, als het op zijn gezondheid aan komt. Na het buitenzwemmen kwam hij mentaal en fysiek herboren het water uit. Overal in zijn lichaam voelde hij tintelingen en de euforie was groot, intens groot. Conclusie: Het geeft hem een reset, vertrouwen in zijn lichaam en het koude water werkt verslavend.

Beluister hier het radiofragment van vanmorgen bij de laatste 10 minuten ben ik te horen. Wil je ook een 1 op 1 workshop en je als herboren voelen? Klik dan op de button en bekijk mijn aanbod.

Voel je vrij om mijn blog in je eigen netwerk te delen!