Het leven van Susan Houbraken veranderde in 2016 na een auto ongeluk

In de nieuwe rubriek: Passie voor Openwaterzwemmen besteedt Sport in Nederland aandacht aan sporters en recreanten die een enorme passie hebben voor zwemmen in het openwater. FrisseDuik in de media!

Susan Houbraken (47) maakte op 3-jarige leeftijd kennis met het zwemmen. “In Venezuela heb ik mezelf leren zwemmen en ik was echt een waterrat.”, maar in november 2016 veranderde Houbraken haar leven compleet toen ze van achteren werd aangereden door een auto. Ze werd voor 60% afgekeurd maar ging niet bij de pakken neerzitten. “Mijn leven is anders ingericht en ik zie dat ondanks alles als een groot cadeau”. Susan Houbraken liep bij het ongeluk blijvend nekletsel op en hield chronische pijn aan schouder en nek er aan over.

Susan Houbraken neemt een frisse duik

Pijn reduceren

“Ik kon er tegen vechten of het accepteren. Ik heb voor het laatste gekozen.” Na het ongeluk is ze snel begonnen met een revalidatie. “Ik werd getriggerd hoe ik de pijn kon reduceren. Door tijd door te brengen in het koude water kwam ik er achter dat het mij hielp. Ik ging dagelijks en soms wel twee keer per dag het koude water in om de pijn niet te hoeven voelen. De kou heeft me er echt doorheen geholpen.”

Het ijskoude water helpt Susan Houbraken haar pijn te reduceren

Boek

Om haar ervaringen te delen met anderen mensen heeft Houbraken doen beslissen om een boek te gaan schrijven. “Er was nog geen boek over openwaterzwemmen. Ik dacht ik ga gewoon mijn verhaal vertellen en daarmee andere mensen inspireren.”, Maar ook geeft ze handige tips in het boek. “Ik geef echt tips hoe je het beste je kan voorbereiden om in het open water te zwemmen. Het is belangrijk dat mensen die geen ervaring hebben met het zwemmen weten hoe het werkt. Ik geef dan ook de mensen de juiste handvaten mee.”

“Iedereen maakt de keuze voor zich zelf en niets moet en alles mag. Maar twijfel je lees dan het boek en dan weet ik zeker dat je dan ook het water in zal duiken en dat maakt me blij want dan hebben we er weer iemand bij voor het clubje openwaterzwemmen.” Het boek van Susan Houbraken kun je door hier te klikken online bestellen!

”Mijn ambitie is om zoveel mogelijk mensen naar buiten te krijgen om hun eigen batterij op te laden. Ik heb mijn weg naar herstel zwemmend afgelegd. Ik wil laten zien wat buitenzwemmen kan betekenen en welke stappen je kunt nemen om dit te gaan doen. Je haalt mentaal en fysiek zoveel voordelen uit zwemmen in de natuur. Om elke tegenslag in je leven aan te pakken, raad ik je aan om te zwemmen in de natuur.“

Heb je mijn boek: Buitenzwemmen een FrisseDuik in natuurwater! al gelezen?

Voel je vrij om mijn blog in je eigen netwerk te delen!