FrisseDuik. Blog je lijf verandert.

Badpak maat 38 heb ik inmiddels nodig. Ik, Susan, 46 jaar oud, heb een maatje meer. Nou ja, ik pas nog wel in mijn vertrouwde maat 36, maar ik beweeg me er niet meer soepel in en of dat charmant staat, daar laat ik me maar niet over uit. Ik ben voller, en dat is goed nieuws. Dat komt door de oorzaak van mijn toegenomen gewicht en omvang. 

Ik heb gelukkig een voorraad badpakken 

Gelukkig ben ik door mijn werk rijkelijk bevoorraad met badpakken. Ik denk dan maar: waar een ander een tassen- of sneakerscollectie heeft, heb ik een grote voorraad kleurrijke badpakken. In een grotere maat dan voorheen. 

Door dat maatje meer heb ik mijn bewegingsvrijheid weer onder controle. Heel, heel soms denk ik ‘moet er niet nog een maatje bij?, maar dan zit het badpak weer niet strak genoeg en een badpak mag strak zitten. Specifiek bij bepaalde lichaamsdelen, het hangen daarvan moeten we immers niet benadrukken. 

Een kilometer borstcrawl 

Met een maatje meer duik ik de plas in. Alles blijft op zijn plek zitten, lang leve de bodysculpturen! Eenmaal in het water voel ik me zo vrij als een vis. Na het rondje inzwemmen begin ik aan mijn borstcrawltraining.  

En daar zit de oorzaak voor mijn maatje meer. De borstcrawltraining over minimaal 1 kilometer, die nekt me. Minimaal 3x in de week een kilometer borstcrawl draagt bij aan het feit dat mijn lijf verandert. Mijn lijf is voller, ik ben zwaarder en mijn broeken en bloesjes passen me niet meer. Niet door de leeftijd of slechte of ongezonde voeding, maar door de spiermassa die toeneemt.  

Breder van onder en van boven 

De spiermassa ís al toegenomen in mijn armen en bovenbenen. Door het dagelijks zwemmen en actief borstcrawl trainen ben ik zowel van boven als onder breder geworden. Dus ja, ik heb nu van die stevige bovenbenen die in mijn ogen buitenproportioneel zijn en niet passen bij mijn lengte van 1,57 meter. Maar deze benen zijn gezond, de groeiende omtrek van mijn bovenbenen is normaal. En nee, ik heb niet het bovenlijf van Femke Heemskerk, of de buikspieren van Femke Heemskerk, maar ja, ik heb wel bredere schouders dan vorige zomer. Iets bredere schouders, genoeg om ervoor te zorgen dat ik een badpakmaatje meer heb.  

Fit aan het shoppen 

Als je intensief traint als zwemmer dan verandert je lijf. Je wordt ook fitter, krijgt een beter conditie en je wordt in je taille slanker. Althans, het oogt bij mij daar slanker. 

Ik kan je vertellen dat ik wel even moest wennen aan deze nieuwe vormen. Als ik mijn badpak draag dan ben ik trots op dat volle semigespierde lichaam. Maar als ik mijn spijkerbroek aantrek dan is het een uitdaging om die bovenbenen erin te krijgen en dan denk ik: ‘ik moet echt een nieuwe garderobe’. In een maatje meer, als eerbetoon aan mijn gezonde, vollere, sterkere lijf. 

Meer lezen over wat zwemmen mentaal en fysiek met me doet?

Bestel dan nu mijn boek ‘Buitenzwemmen een FrisseDuik in natuurwater’:

Voel je vrij om mijn blog in je eigen netwerk te delen!