06–23 34 93 85 susan@frisseduik.nl

Waar wil je meer over weten?

< Alle onderwerpen
Print

Welke zwembril kies ik?

Voor het vinden van je ideale zwembril moet je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Waarvoor ga je de zwembril gebruiken (binnen/buiten – wedstrijden – training – recreatie)?
  • Wat wil je qua grootte van de lens?
  • Wil je een harde of zachte bril?
  • Wil je een neutraal, getint of mirror lens?
  • En als laatste: in welke prijsklasse wil je zitten?

Zoek gericht een zwembril

Zodra deze vragen zijn beantwoord kun je al snel gericht zoeken. Hierna is het belangrijk om de bril te passen. Om te kijken of de bril bij de vorm van je gezicht past druk je de bril op de ogen zonder de bandjes te gebruiken. Als deze op 1 oog vacuüm zuigt in het eerste moment van opdrukken dan zit de bril goed. De bril hoeft niet secondes te blijven plakken, is dit wel zo is het alleen maar mooi meegenomen. Daarna is het een kwestie van helemaal opzetten met de bandjes. Het verstellen van de bandjes doe je altijd wanneer de bril af is, zo voorkom je dat het elastiek scheurt. Bij sommige brillen kun je dan ook de neusbrug verstellen.

Probeer een zwembril uit in de winkel

Wil je een bril voelen en passen gaan dan naar een zwemwinkel, daar worden meerdere brillen aangeboden om te passen. Zo kun je gericht naar de ideale bril zoeken. Het belangrijkste is echt dat de bril fijn aanvoelt, anders zet je hem niet met plezier op. Dus het is belangrijk dat de bril zowel comfortabel is en dat het een gespiegelde/mirror lens heeft en een UW protectie.

Welke zwembril voor welk doel

Voor wedstrijden is het ook fijner als de bril gestroomlijnd is. Voor trainingen kan je de Speedo Speedsocket 2.0 gebruiken. Voor binnen bad wedstrijden kan je de Speedo Pure Focus en de Speedo Elite gebruiken. Voor winter zwemwedstrijden in openwater is een groter zwembril fijner aangezien die een groot deel van je gezicht beschermd. Hiervoor kan je de Speedo Biofuse Rift Maak gebruiken.

Tags: