Ik draag mijn missie ook uit op het podium.

Hoe kom jij aan sprekers voor je evenement? 

Als organisator van een evenement heb je meestal één groot piekerpunt:  Hoe kom je aan goede sprekers?  

Sprekers die een goed verhaal vertellen. Een nieuw, fris verhaal. Een verhaal waar de bezoekers van je evenement enthousiast van worden en waar ze iets mee kunnen. Sprekers die dat verhaal ook nog eens lekker kunnen overbrengen. 

(En stiekem natuurlijk ook: sprekers die passen in je budget – niet elke organisatie kan zich een Maarten van der Weijden veroorloven tenslotte).  

Ben jij op zoek naar een goeie spreker? 

En draait je event om sport, of om (eigen regie over je) gezondheid? Of misschien om kou? Dan wil je graag dat er straks iemand op het podium staat die weet waar ze over praat. Dan zoek je iemand die uit eigen ervaring een inspirerend verhaal kan vertellen. Iemand die je publiek meeneemt in een nieuwe ervaring. 

Hoe lijkt het je als je bezoekers het na afloop allemaal hebben over je event, omdat ze echt iets nieuws ervaren hebben? 

Stel je voor dat ze in de pauze doorpraten over die ene spreker. Stel je voor dat ze thuis en op hun werk vertellen wat ze op jouw evenement geleerd hebben. Dat ze anderen ook enthousiast willen maken voor het inzicht dat ze gekregen hebben. Denk je eens in dat je bezoekers zich na afloop van jouw evenement voornemen om voortaan iets écht anders te gaan doen in hun leven…  

Dan is jouw evenement geslaagd, toch? 

Ja, zul je nu waarschijnlijk denken, dat is precies waar ik naar op zoek ben – maar waar vínd ik zo iemand? 
Susan Houbraken, spreker, openwater zwemmen

Zo’n spreker heb je net gevonden!

Ik ben niet alleen een ambassadeur voor het openwaterzwemmen; mijn enthousiasme daarvoor heeft zijn wortels in mijn eigen geschiedenis. Die draait erom dat ik door het zwemmen in open water de regie terugnam over mijn gezondheid en geluk, nadat ik flink letsel had opgelopen in een kopstaartbotsing. 

Zwemmen is voor mij een manier om de regie terug te nemen als je gezondheid je parten speelt. Door letsel, maar bijvoorbeeld ook door chronische ziekte of burn-out. Ik heb al veel mensen geïnspireerd om hetzelfde te doen, en de resultaten zorgen er elke keer weer voor dat ik doorga met het uitdragen van mijn missie. Dat doe ik niet alleen met de filmpjes van FrisseDuik, met workshops en optredens in de media. 

Ik draag mijn missie ook uit op het podium.

Dat doe ik op dezelfde manier als ik mijn FrisseDuik-filmpjes maak: naturel en enthousiast. Ik neem mijn publiek mee in mijn zwemverhaal en mijn persoonlijke weg naar herstel. Ik laat ze voelen hoe het is om écht uit je comfortzone te gaan. Zelfs luisterend vanuit hun stoel in een warme omgeving maken ze kennis met het oncomfortabele maar heilzame effect van kou. De opbouw van mijn verhaal en de boodschap die ik geef, maak ik op maat voor jouw evenement. Zolang het maar past in mijn eigen missie en de boodschap die ik uitdraag. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat je je doelen kunt halen als je je er persoonlijk mee verbindt. Of dat het essentieel is voor echt herstel dat mensen met letsel, ziekte of burn-out zelf de regie kunnen nemen (en dat ook doen).  

Benieuwd naar mij als spreker? Laat me even weten, dan neem ik contact op.

Samen met Monique Tjon -A- Tsien heb ik ik bij bij het Ancestral health symposium op 12 oktober 2019 gesproken, waarbij wij als  ervaringsdeskundigen samen hebben gesproken over onze ervaring en verbintenis met kou. Klik hier voor de aankondiging.