Ja, ik laat me sponsoren (en ik wil daar graag open over zijn)

Sommige merken noem ik vaak. Sommige producten gebruik ik veel. Soms heb ik een sponsorcontract met zo’n merk, vaak ook niet. En in alle gevallen geef ik je eerlijke informatie.  

I love Speedo

Als je mijn filmpjes kijkt, zie je soms de nieuwste items uit de Speedo-collectie. Speedo en ik zijn een samenwerking aangegaan waardoor je mij in Speedo-producten zwemmend voorbij ziet komen. Ik ben zelf erg content met deze samenwerking. Speedo geeft mij alle vrijheid om de producten te kiezen die ik wil én om de content te plaatsen die ik wil. Ik behoud de mogelijkheid om te blijven doen wat ik doe: zwemmen op verschillende locaties in Nederland. Mijn betaalde zwemposts zijn authentiek, origineel en lekker Hollands. Ik krijg vaak te horen dat mijn zwempret aanstekelijk werkt en dat mijn kijkers verleid worden om ook een duik te nemen. Ik vertegenwoordig het buiten zwemmen en Speedo omarmt dit, Speedo heeft inmiddels spits, trisuits en bijbehorende accessoires in hun open-water-productlijn. Ze staan me bij, puur omdat ik zo’n passie heb voor wat ik doe en ik zo heerlijk mezelf kan zijn, lekker speels, nonchalant en inspirerend voor anderen. En bovendien: eerlijk over de Speedo-producten. De volgers herkennen mijn situatie. Ik ben immers ook maar een persoon die haar best doet om zwemmend alles uit de dag te halen Twee maal per jaar verandert mijn privé Speedo-collectie in verband met de jaargetijden. Spelen ze toch weer een rol, die jaargetijden, hoewel ik me er niet meer door laat weerhouden om buiten te zwemmen…

Van hakbijl tot zonnebrand: sponsor gezocht! 

Wintergear 

Naast mijn standaard Speedo gear zitten er in de winter in mijn zwemrugtas producten die ervoor zorgen dat ik beslagen ten ijs kom en dat ik opwarm na een koude training: een grote en een kleine hakbijl, een thermoskan, thee, mok, kruik, zuivel of  gember drankje (in de winter echt een must) en extra warme kleding.  

Zomerspullen 

De inhoud van mijn zomertas is van een ander kaliber: bidon met water, handdoek, zwembril, badmuts en zonnebrand. En vaak nog overige dingen die ik als rommel beschouw en er wellicht eens uit zou moeten halen. Vrouwen en verzamelen… 

Bovendien rijd ik heel Nederland door voor Frisse Duik. Voor de filmpjes zou ik videovrouw Lian graag vaker willen inzetten, want zij maakt ze een stuk professioneler dan ik zelf kan.  

En alles wat er ook nog bij komt kijken 

Voor al die producten en diensten (behalve de ‘rommel’ dan) kan ik best een sponsor gebruiken! Dat moet dan uiteraard een sponsor zijn die producten en diensten levert waar ik achter sta. De merken die ik al gebruik komen dus in elk geval in aanmerking. 

Denk aan een: 

 • verantwoorde zorgverzekeraar (klanten pro-actief gezond houden is goedkoper dan genezen) 
 • automerk
 • leverancier van onderwatercamera’s – door het intensieve gebruik ben ik al aan mijn derde GoPro toe, de GoPro Hero 7. Een betalende overeenkomst met GoPro zou dus best van pas komen 😉. GoPro staat bekend om zijn action camera’s en ja, de GoPro 7 kan onder water zonder extra kap. Maar de realiteit is dat mijn GoPro bijna dagelijks kopje onder gaat en het lijkt of hij tegen zulk intensief onderwatergebruik niet bestand is. Als mijn GoPro onder water is geweest wordt het geluid van mindere kwaliteit. Soms trekt dat uit zichzelf weg en soms blijft het zo. Dus GoPro, als je meeleest: hoe kunnen jullie mij helpen? En is er een andere action camera die ook onder water kan? Een nieuwe sponsor op dat gebied is meer dan welkom. Ik duik graag met een andere camera het water in. Voorwaarde, het geluid moet te allen tijde goed blijven en de camera moet een ijsbad aan kunnen. Wie durft de sprong te wagen of heeft de ultieme tip? 
 • goed en verantwoord zonnebrandmerk (op het water verbrand je sneller, en ik vind preventief smeren om huidkanker te voorkomen heel belangrijk) 
 • zuivel- of sojamerk  
 • producent van verzorgingsproducten  
 • koffieleverancier 
 • hakbijlen
 • touroperator

Sponsoring stimuleert mijn missie – FrisseDuik is er om mijn missie uit te dragen. 

Ik sta ervoor dat zo veel mogelijk mensen de regie over hun geluk en welbevinden in eigen hand nemen.  

Mijn ervaring is dat openwaterzwemmen daar een prachtig middel voor is, om heel veel redenen. Doordat ik me laat sponsoren, kan ik mijn missie verspreiden. Nog meer openwaterzwemmers een podium geven. Anderen inspireren en motiveren om ook te gaan zwemmen.  

Concreet wil ik funding gebruiken om: 

 • nog meer FrisseDuik-opnames te maken 
 • meer persoonlijke workshops te geven en mijn methodiek te verspreiden 
 • mijn mobiliteit te vergroten, zodat ik die workshops door heel Nederland kan geven 
 • een boek uit te brengen  
 • ook mensen te gaan helpen die nog aan het begin van hun genezingsproces staan zoals ik 2,5 jaar geleden 

Ik stel wel eisen 

Sponsoring is belangrijk voor me maar ik wil er transparant over zijn. Ik wil mijn volgers, lezers, doelgroep niet op een verkeerd been zetten, openheid van zaken geven is een voorwaarde. 

De producten moeten een functionele waarde hebben die mij in mijn zwemsessies of workouts (denk hierbij aan conditietrainingen aan land) ondersteunen. Een natuurlijke fit met het product is voor mij key.  

Ik laat me alleen sponsoren door merken waar ik zelf enthousiast over ben. Dus benader je me voor een wandeltocht/zwemsessie in Noorwegen of met een bodylotion die goed hydrateert en mijn wintervachtje goed verzorgt, dan een dikke JA, vraag je me om een afslankproduct te gaan promoten dan een NEE. Dit staat te ver af van de boodschap die ik wil verspreiden.  

Zullen we samenwerken? 

Werk je bij een merk dat bij mijn missie past? Geloof je net als ik in de kracht van buitenzwemmen, het zelfhelend vermogen van het lichaam en pas je bij mijn Hollandse spontaniteit? Dan sta ik open voor een samenwerking die op een natuurlijke wijze geïmplementeerd kan worden in mijn zwemavonturen.    

Maak meteen een afspraak, dan maken we kennis